Τσακαλώτος – Παππάς καταδικάζουν τη νέα σεξιστική επίθεση σε βάρος της Έφης Αχτσιόγλου

Για μια ακόμη φορά η Έφη Αχτσιόγλου έγινε στόχος σεξιστικής επίθεσης, αυτή τη φορά με αφορμή τις δηλώσεις της για τη νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέλησε να εκφράσει τη στήριξή του στο πρόσωπο της συνυποψήφιάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας το γεγονός πως «δεν “καταπίνεται”» από κάποιους «μια νέα, μορφωμένη, έξυπνη και ικανή γυναίκα να παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα».

«Δεν είναι πρώτη φορά που η Έφη Αχτσιόγλου αποτελεί στόχο έμφυλης επίθεσης. Η διάκριση λόγω φύλου, ο σεξισμός που χαρακτηρίζει το ιδιαίτερο είδος καταπίεσης και βίας σε βάρος των γυναικών εμφιλοχωρεί σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και έχει δυστυχώς σημαντική θέση και στην πολιτική. Δεν “καταπίνεται” μια νέα, μορφωμένη, έξυπνη και ικανή γυναίκα να παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα. Η Έφη έχει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη μου, όπως και όλες οι συντρόφισσες που πήραν την πρωτοβουλία υποστήριξής της», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών και αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Παππάς: «Δίπλα σε κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που δέχεται σεξιστικές επιθέσεις»

Την συμπαράστασή του στην Έφη Αχτσιόγλου για τις σεξιστικές επιθέσεις που εξακολουθεί να δέχεται, εξέφρασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Νίκος Παππάς.

«Στεκόμαστε αυτονόητα δίπλα σε κάθε σύντροφο και σε κάθε συντρόφισσα που δέχεται σεξιστικές επιθέσεις. Όπως τώρα στην Έφη, έτσι και παλιότερα στην Κατερίνα και στη Ρένα. Κάθε ένας και κάθε μια από εμάς πρέπει να κρίνεται για τις πολιτικές του απόψεις. Όχι για το φύλο του ή για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Οτιδήποτε άλλο είναι έξω από τον κώδικα των αξιών μας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.