Δυνατή Ελλάδα

Φαρσοκωμωδία στο Συριζα με τον υποψήφιο για τον Δημο Αθηναίων

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για αναζήτηση υποψηφίου στην Αθήνα, τον πλέον εμβληματικό δήμο της χώρας, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, εξελίσσεται σε παρωδία.

Οι μέρες μέχρι το καταληκτικό όριο ανακοίνωσης υποψηφιοτήτων, στα τέλη του μήνα, λιγοστεύουν, οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι απασχολημένοι με τα δικά τους, ενημερώνοντας κάποιοι από αυτούς με ποια βιβλία θα αναχωρήσουν για τις διακοπές τους, και στο μεταξύ το κόμμα ψάχνεται και ψάχνει υποψηφίους για την πρωτεύουσα αλλά και για στρατηγικής σημασίας δήμους, όπως της Θεσσαλονίκης και άλλων, μεγάλων αστικών περιοχών της χώρας…

Εκτός Κουμουνδούρου

Αντιπροσωπία του κόμματος συναντήθηκε χθες εκτός Κουμουνδούρου, σε ουδέτερο έδαφος που κρατήθηκε μυστικό (!), με τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Νίκο Παππά, προκειμένου επί μιάμιση ώρα να διακριβώσει τις προθέσεις του και να καταλήξει σε κάποιο κοινά αποδεκτό πλαίσιο συνεργασίας.

Αν κρίνουμε από την απροθυμία για περαιτέρω δηλώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε ακόμα ένα ναυάγιο, είτε ευοδωθεί η συμφωνία είτε όχι. Κι αυτό γιατί ο σκληρός φατριακός ανταγωνισμός απέτρεψε την αναζήτηση μιας πολιτικής προσωπικότητας που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ασταθή ηγεμονία του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τους Αθηναίους ο πλέον αποτυχημένος δήμαρχος της Μεταπολίτευσης.

Κομματικά στελέχη προβληματίζονται από τη δυστοκία, δηλώνοντας παρασκηνιακά ότι διαγράφεται ο κίνδυνος να περάσει στον 2ο γύρο, αντί του κομματικού εκλεκτού, ο Κασιδιάρης, οπότε θα συρθούν εκόντες άκοντες οι πολίτες να στηρίξουν τον σημερινό δήμαρχο…

Σιγήν ιχθύος…

Μετά τη συνάντηση με τον Παππά, τα στελέχη του κόμματος Κατερίνα Κνήτου, από τον τομέα Αυτοδιοίκησης, Παναγιώτης Ρήγας, πρώην γραμματέας, Μάγκυ Δούση, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της κομματικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα. Αρμόδιες κομματικές πηγές την ίδια ώρα παρέπεμπαν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Τα ονόματα που «παίζουν» είναι ήδη γνωστά. Πρόκειται για τους πρώην βουλευτές Κώστα Ζαχαριάδη και Νίκο Φίλη, την Όλγα Μπαλαούρα, που έχει προταθεί από την «Ανοιχτή Πόλη», τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά, τον οποίον πρότεινε ο Διονύσης Τεμπονέρας και τον Πέτρο Φιλίππου, πρώην αντιπεριφερειάρχη με τη Ρένα Δούρου και πρώην δήμαρχο Σαρωνίδας, ο οποίος αυτοπροτάθηκε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.