Δυνατή Ελλάδα

Τι κρύβεται πίσω από την σύγκρουση Κ.Μητσοτάκη με τον Γ.Πατούλη – Ο κίνδυνος για τη ΝΔ να χάσει την Περιφέρεια Αττικής

Σαφής «προειδοποίηση» από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής ότι και να γίνει» έρχεται μετά τον «πόλεμο νεύρων» που κηρύχθηκε από το Μαξίμου στον μέχρι σήμερα περιφερειάρχη, περί «δυσμένειας» και «αντικατάστασης της υποψηφιότητάς του με άλλο στέλεχος της ΝΔ από τον χώρο της αυτοδιοίκησης».

Κύκλοι του περιβάλλοντος του περιφερειάρχη (δηλαδή ο ίδιος ο Γ.Πατούλης) ανέφεραν ότι «Δεν μπορεί για ένα λάθος (σ.σ.: χόρεψε ζεϊμπέκικο), το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγνώμη ο κ.Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν, όπως και η “επόμενη μέρα” της Περιφέρειας Αττικής».

Αυτή ήταν η απάντηση-προειδοποίηση του Γ.Πατούλη στην συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με τον δήμαρχο της Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου και τις φήμες που κυκλοφόρησαν για αντίστοιχες «βολιδοσκοπήσεις» στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ν.Χαρδαλιά, προκειμένου αμφότεροι «να σκεφθούν» αν θα κατέβουν ως υποψήφιοι με την στήριξη της ΝΔ στην Περιφέρεια.

Το τι «επιτεύχθηκε» από τον Γ.Πατούλη, θα μπορούσε, βέβαια, να είναι κι ένα καλό ανέκδοτο, αν θυμηθούμε τι επικράτησε στην Περιφέρεια Αττικής στους μεγάλους χιονιάδες, του 2021 και 2022.

Εν πάση περιπτώσει, είναι δυνατόν να προειδοποιεί ο Γ.Πατούλης τον πανίσχυρο πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη;

Κι όμως: Στην περιφέρεια Αττικής τα πράγματα θα ήταν όντως περίπλοκα για τη ΝΔ αν υπήρχαν δύο υποψήφιοι, ο ένας ο Γ.Πατούλης και ο άλλος π.χ. ο Γ.Παπανικολάου.

Και αυτό γιατί ο πρώτος έχει ισχυρή επιρροή στην κομματική βάση της ΝΔ και στην ευρύτερη δεξιά βάση, ανεξάρτητα αν έκανε επιτυχημένη θητεία στην Περιφέρεια ή όχι (αν εξετάσουμε το πόσο επιτυχημένες ήταν οι θητείες όλων, μάλλον θα έπρεπε να ήταν διαφορετική η σύνθεση της Βουλής και να είχαμε άλλη κυβέρνηση).

Οι εκλογές είναι σε μόλις δύο μήνες και ο Αύγουστος είναι «νεκρός» από άποψη πολιτικής δραστηριότητας, ειδικά μετά την «κόπωση» των πολιτών από τις διπλές εθνικές εκλογές.

Μια αναμέτρηση ενός ανεξάρτητου Γ.Πατούλη με τον Γ.Παπανικολάου να έχει το επίσημο κομματικό χρίσμα της ΝΔ, μόνο εύκολη δεν θα ήταν για τον δεύτερο.

Διότι σε τυχόν δεύτερο γύρο, όπου είναι βέβαιο ότι θα μπουν και οι δύο, οι ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης θα συσπειρωθούν γύρω από τον Γ.Πατούλη και το ποσοστό του θα είναι «σταλινικό»: Μπορεί και 70% την δεύτερη Κυριακή.

Εκτός αυτού οι κύκλοι του Γ.Πατούλη μόλις έγιναν γνωστή η συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με τον Γ.Παπανικολάου (γαμπρός του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Ντογιάκου και κουμπάρος του Κ.Καραμανλή), άρχισαν να υπονοούμενα για την θητεία του στον δήμο της Γλυφάδας (τις πλαστές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πρώτης θητείας του, αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που νομιμοποιήθηκαν με ειδική νομοθεσία από τον Κ.Μητσοτάκη, την τραγική διαχείριση των πυρκαγιών στην δήμο του το καλοκαίρι του 2022 κλπ.).

Για δε τον Ν.Χαρδαλιά μιλάνε για «αντίστοιχα σκάνδαλα όταν ήταν δήμαρχος στον δήμο Βύρωνα, εκτός από τα πεπραγμένα του στην πανδημία του Covid-19».

Οι ίδιοι κύκλοι του νυν περιφερειάρχη διερωτώνται «Γιατί τέτοια αντιμετώπιση του Γ.Πατούλη για μία άτυχη στιγμή σε ότι αφορά το ζεϊμπέκικο που του ζήτησαν να χορέψει στο Ζάππειο και όχι αντίστοιχη αντιμετώπιση του υπουργού Επικρατείας Μ.Βορίδη, ο οποίος επίσης χόρευε, αλλά… μοντέρνους χορούς σε κλαμπ, ενώ καιγόταν η Ελλάδα».

Τι πραγματικά συμβαίνει; Η αλήθεια είναι ότι ο Κ.Μητσοτάκης ήθελε να «καθαρίσει» τον Γ.Πατούλη, εδώ και καιρό. Πολύ πριν τις εκλογές. Κι αναζητούσε μια αφορμή.

Γιατί; Πρώτον είναι θέμα «χημείας» των δύο: Ανύπαρκτη!

Ο Γ.Πατούλης είναι από τις περιπτώσεις που ο Κ.Μητσοτάκης δεν θα του έσφιγγε ούτε το χέρι, αν μπορούσε,

Όμως ο Γ.Πατούλης είχε αρχίσει να γίνεται «πόλος» στον χώρο της κεντροδεξιάς και διαθέτει κάτι που αποδεικνύεται, εν τέλει, ότι είναι το κλειδί της πολιτικής επιτυχία στην Ελλάδα, ειδικά σε μία εποχή όπου οι ηγέτες είναι είδος εν ανεπαρκεία: Οικονομικούς πόρους.

Άρα επικίνδυνος για το σύστημα Μαξίμου.

Θα φανεί τα επόμενα 24ωρα, αν ο Γ.Πατούλης -ο οποίος συμπτωματικά «έπαιζε» και το 2015, μαζί με τον Γ.Παπανικολάου ως πιθανός υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ- θα έρθει σε σύγκρουση με τον Κ.Μητσοτάκη, από την οποία πάντως, μπορεί να εξέλθει πολιτικά ενισχυμένος ή «θα τα βρει» μαζί του, για μία ακόμα θητεία στην «χρυσοφόρα» Περιφέρεια Αττικής…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.