Δυνατή Ελλάδα

Εκλογές 2023: «Εξαφάνισαν το πρόγραμμα μετά τις δηλώσεις για τη φορολογία», καταγγέλλει η ΝΔ – Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ

Δίχως τέλος συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ με αφορμή το πρόγραμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Η Πειραιώς κάνει λόγο για κρυφή ατζέντα αύξησης της φορολογίας της μεσαίας τάξης και επικαλείται δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τα οποία έκαναν αναφορές για ενίσχυση του ΕΝΦΙΑ ή ακόμη και για αύξηση της φορολόγησης των μερισμάτων.

Στο τελευταίο «επεισόδιο» έρχεται η καταγγελία του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη, πως το ΠΑΣΟΚ εξαφάνισε την Τετάρτη από την ιστοσελίδα του το αναλυτικό πολυσέλιδο πρόγραμμά του. Αντ’ αυτού, όπως λέει υπάρχει μόνο το γενικόλογο πρόγραμμα, οι πολίτες μπορούν να βρουν ένα τετρασέλιδο με συνθήματα, χωρίς καμία ανάλυση, καμία εξειδίκευση, καμία κοστολόγηση!».

Δείτε εδώ τι εμφανίζεται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «κωμικοτραγικές αντιφάσεις σχετικά με την κοστολόγηση του προγράμματος», το οποίο «έφτασαν στο σημείο να το εξαφανίσουν τελείως!».

Η ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη

π_μαρινακης

«Μετά από τις κωμικοτραγικές αντιφάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κοστολόγηση του προγράμματός τους, έφτασαν στο σημείο να το εξαφανίσουν τελείως!

Συγκεκριμένα: το πολυσέλιδο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάστηκε στις 11/12/2022 και ήταν αναρτημένο μέχρι σήμερα το πρωί. Πλέον, όμως, αντί ακόμη και για αυτό το γενικόλογο πρόγραμμα, οι πολίτες μπορούν να βρουν ένα τετρασέλιδο με συνθήματα, χωρίς καμία ανάλυση, καμία εξειδίκευση, καμία κοστολόγηση!

Για ποιον λόγο αποσύρθηκε το πρόγραμμα; Μήπως γιατί πλέον δεν ισχύουν όσα υπόσχονταν πριν από λίγους μόλις μήνες;

Άραγε θα το επαναφέρουν στο site ίδιο ή παραλλαγμένο;

Ποιο από όλα τα προγράμματα ισχύει τελικά;

Ποιες διαφορές έχουν μεταξύ τους;

Η απελπισία και ο πανικός των στελεχών του ΠΑΣΟΚ τους οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους. Στην προσπάθειά τους να πάρουν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύουν να γίνουν αντίγραφά του στη γενικολογία και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Για ακόμα μια φορά, αποδεικνύονται όχι απλώς κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά επικίνδυνοι για το μέλλον της χώρας.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένουν η μόνη υπεύθυνη λύση για τη χώρα. Χωρίς κρυφές ατζέντες, αλλά με ουσιαστικές και κοστολογημένες προτάσεις, γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην πρόοδο και την ανάπτυξη».

Η απάντηση από το ΠΑΣΟΚ

Για την ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν: «Το κείμενο που έχουν screenshot στη ΝΔ είναι το κείμενο διαβούλευσης που είχε κατατεθεί το φθινόπωρο. Στις προηγούμενες εκλογές ο Ανδρουλάκης έκανε δημόσια θεματική εκδήλωση παρουσιάζοντας τις 12 προγραμματικές προτεραιότητες».

Έμπλεξαν… τις γραμμές τους με τους φόρους στο ΠΑΣΟΚ – Οι δηλώσεις και οι ανασκευές

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν και την Τετάρτη οι τοποθετήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη φορολογική πολιτική του κόμματος, η οποία έχει «σηκώσει» αρκετή σκόνη τα τελευταία 24ωρα και όσο βαδίζουμε προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Παραστατίδης ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, προαναγγέλοντας την μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, κατά την παρουσία του σε εκπομπή του OPEN, σε μια δήλωση που απαντήθηκε τόσο επίσημα, από το ίδιο το κόμμα, όσο και από τον Παύλο Χρηστίδη.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Παραστατίδης είπε: «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο, άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν, τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».

Όταν ρωτήθηκε, αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν, για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Οι άμεσοι φόροι, οι οποίοι αφορούν στο φόρο γονικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΈΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι, οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφορά στα πολύ πλούσια στρώματα, είπε ο Χριστουδουλάκης

«Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την φορολόγηση αφορά τα πολύ πλούσια στρώματα, για να έχουμε ήπια φορολογική μεταβολή και να χρηματοδοτήσουμε κοινωνικές πολιτικές» τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλάκης, υπεύθυνος σύνταξης του προγράμματος του κόμματος, στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Η πολιτική της ΝΔ είναι κενή περιεχομένου, εστιάζει στην υπερφορολόγηση φτωχών νοικοκυριών» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης. Δήλωσε μάλιστα ότι η ΝΔ πιάστηκε από ένα σαρδάμ για να χτίσει μια μυθολογία. Επεσήμανε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εστιάσει στην υπερφορολόγηση μεσαίων στρωμάτων.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στο Action 24 ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ Θα μειώσει το όριο του αφορολόγητου στις γονικές παροχές στο μισό.

Χρηστίδης: Εμείς θέλουμε προοδευτική μείωση του ΕΝΦΙΑ προς όφελος των μη προνομιούχων

Για το θέμα του ΕΝΦΙΑ και τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών, μιλησε και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

«Πουθενά στο πρόγραμμά μας δεν περιλαμβάνεται ζήτημα αύξησης του ΕΝΦΙΑ. Εμείς θέλουμε προοδευτικά να μειώνεται ο φόρος αυτός κυρίως προς όφελος των μη προνομιούχων, των ανθρώπων που έχουν μικρότερες περιουσίες» είπε αρχικά ο κ. Χρηστίδης, ενώ για τις γονικές παροχές σημείωσε πως «εμείς αυτό το οποίο στηλιτεύουμε είναι το γεγονός ότι η ΝΔ το Φθινόπωρο του ’21 πήρε το αφορολόγητο από τις 150 χιλιάδες € και το πήγε στις 800 χιλιάδες € και λέμε ότι η μέση ελληνική οικογένεια δεν είναι μια οικογένεια που έχει αντικειμενική ακίνητη περιουσία 1 εκατομμυρίου 600 χιλιάδων ή λαμβάνοντας υπόψη και τους παππούδες να φτάνει στο διπλάσιο ή στο τριπλάσιο ποσό. Εμείς δεν λέμε ότι πρέπει να εξαφανιστεί, λέμε ότι το 800 χιλιάδες ευνοεί πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων οι οποίοι είναι προνομιούχοι και πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι στις 400 χιλιάδες».

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών, ο κ. Χρηστίδης είπε: «Αυτό το οποίο συζητάμε σήμερα ως υπερκέρδος είναι το ποσό το οποίο υπερβαίνει τα λογικά κέρδη τα οποία είχαν οι επιχειρήσεις τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας των ειδικών συνθηκών. Όταν μιλάμε για το κομμάτι της ενέργειας αυτό είναι προσδιορισμένο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δεν αποτελεί μια ανακάλυψη ή μια ιδέα του ΠΑΣΟΚ ειναι κάτι το οποίο μπαίνει στη συζήτηση ακόμα και από την κυβέρνηση της ΝΔ. Το ερώτημα το οποίο πρέπει να βάλουμε ειναι το κατά πόσο αυτό έγινε πράξη και αν βρέθηκαν χρήματα για να δοθούν».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.