Σενάριο συνεργασίας ΝΔ 33% με ΠΑΣΟΚ 12% από την πρώτη αναμέτρηση 21/5

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει θέσει ένα πολιτικό στόχο στις εκλογές… αυτοδυναμία στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση….
Ωστόσο ακόμη και στο υποθετικό σενάριο της αυτοδυναμίας, η κυβέρνηση θα είναι θνησιγενής αφού θα διαθέτει οριακή πλειοψηφία 151 με 153 βουλευτών στο καλύτερο σενάριο… στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.
Μια τέτοια κυβέρνηση θα αποτελέσει ρίσκο για την οικονομία και εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας, η Ελλάδα θα εισέλθει σε αχρείαστη περιπέτεια.
Το σενάριο της αυτοδυναμίας είναι εκ των πραγμάτων προβληματικό από όλες τις απόψεις.
Η αυτοδυναμία δεν αποτελεί σενάριο υψηλής πιθανολόγησης και πολλοί ξένοι που προφανώς έχουν συμφέροντα στην Ελλάδα ή ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα αναλύουν το βασικό σενάριο την συγκυβέρνηση.

Αναδύεται νέο σενάριο… κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση

Στις 21 Μαίου 2023 θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ελλάδα.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η ΝΔ θα βρεθεί πέριξ του 33% με 33,5% και το ΠΑΣΟΚ πέριξ του 12% ουσιαστικά θα συγκεντρώνουν τα δύο κόμματα 45% και υπό κάποιους όρους θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.
Για την ΝΔ το σενάριο αυτό δεν είναι το καλύτερο καθώς δεν θα λάβει το bonus των 40 εδρών και ο Μητσοτάκης παίζεται 50% προς 50% να είναι πρωθυπουργός ή να έχει τεθεί εκτός της πρωθυπουργικής θέσης αφού είναι γνωστοί οι όροι συνεργασίας που θέτει το ΠΑΣΟΚ.
Το σενάριο αυτό θα έδινε ισχυρότερο bonus εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ αφού η ΝΔ θα βρισκόταν μεταξύ 114 με 115 βουλευτών.
Η ΝΔ θέλει πάσει θυσία να πάει στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ώστε να κερδίσει το bonus των 40 επιπλέον εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.
Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση οι εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική και στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση με ενισχυμένη αναλογική.
Στο σενάριο αυτό η βουλή θα είναι 7κομματική αφού και οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη θα καταφέρουν να κατέλθουν στις εκλογές με πιθανό σενάριο να είναι 5ο κόμμα.
Η δυναμική των Ελλήνων στους νέους ψηφοφόρους είναι αξιοσημείωτη.

Ο Μητσοτάκης θέλει αυτοδυναμία για την «μεγάλη αρπαχτή»

Η κυβέρνηση άφησε μεγάλο έργο ανεκτέλεστο.
Θέλει αυτοδυναμία κυρίως για να έχει ανεξαρτησία στις πολιτικές της και για να μπορεί να υλοποιήσει το μεγάλο σχέδιο της μεγάλης αρπαχτής.
Οι αναφορές του υπουργού Επικρατείας κ Σκέρτσου ότι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση δίνει 1 μονάδα επιπλέον στο ΑΕΠ… είναι ανούσιες επικοινωνιακές αρλούμπες.
Ο Μητσοτάκης αποδεικνύεται καλός ντιλαδόρος οπότε μια δεύτερη 4ετία θα επιτρέψει στην κυβέρνηση του να κλείσει συμφωνίες με διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδος.
Η αυτοδυναμία είναι ο μηχανισμός να κάνουν ορισμένοι στην κυβέρνηση πάρτι… από μπίζνες με ότι αυτό συνεπάγεται στις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων.
Ήδη κατά την διάρκεια της πρώτης 4ετίας υπήρξε πλήθος φημών για το πώς ορισμένοι στο Μαξίμου πλούτισαν ή έκαναν κάτω από το τραπέζι δουλειές με επιχειρηματίες.
Εάν ο Μητσοτάκης καταφέρει να έχει αυτοδυναμία και στην δεύτερη 4ετία – σενάριο όχι πιθανό – τότε το μεγάλο πάρτι της αρπαχτής θα ολοκληρωθεί επιτυχώς…
Υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα στον επιχειρηματικό κόσμο και δεν αναφερόμαστε στο Ταμείο Ανάκαμψης όπου η κυβέρνηση με τον θεσμικό της ρόλο θα έχει παρουσία και η παρουσία μεταφράζεται ενίοτε… σε πληρωμές κάτω από το τραπέζι.
Ο Μητσοτάκης στην δεύτερη 4ετία δεν θα δουλέψει για την παρτίδα αλλά για να συμφέροντα τα δικά του και στενών συνεργατών του.…

Για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματιών γνωρίζουν πολύ καλά τι εννοούμε…

Με τον ένα ή άλλο τρόπο για τα συμφέροντα της Ελλάδος θα ήταν σκόπιμο να μην δοθεί η εξουσία σε ένα κόμμα να καρπωθεί… το κόπο των ελλήνων με το πρόσχημα των επενδύσεων και των μεγάλων δουελειών, οι συνεργασίες θα καταστήσουν πιο προσεκτικούς τους κυβερνώντες.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.