Νίκος Ανδρουλάκης στον Οικουμενικό Πατριάρχη: Ήσασταν ένα δώρο Θεού για την Ορθοδοξία

Τις ευχές του 2023 να είναι ένα έτος φωτεινό, υγείας, χαράς, κοινωνικής Δικαιοσύνης και ευημερίας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης, εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είχε συνάντηση σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.

Απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «ήσασταν ένα δώρο Θεού για την Ορθοδοξία» για να συμπληρώσει ότι: «Σε πολύ δύσκολους καιρούς δώσατε μεγάλους αγώνες και δείξατε ότι βλέπετε τα προβλήματα της ανθρωπότητας με μια οικουμενικότητα. Όπως τα θέματα της οικολογίας, της Δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή, που σήμερα μας δώσατε τη δυνατότητα να περάσουμε μαζί τη γιορτή των Θεοφανίων».

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε πως «είμεθα ευτυχείς που επιλέξατε την Κωνσταντινούπολη για τα Άγια Θεοφάνια». «Πληροφορήθηκα ότι επισκεφθήκατε τα ιστορικά Λύκεια μας. Δυστυχώς έχουμε λίγους μαθητές και ολιγάριθμο ποίμνιο λόγω της συρρίκνωσης της ομογένειας. Οι λόγοι και τα αίτια είναι γνωστά αλλά αγωνιζόμεθα. Δεν μας λείπει το αγωνιστικό φρόνημα. Αισιοδοξούμε. ‘Τάχ᾽ αὔριον ἔσσετ᾽ ἄμεινον’, που έλεγαν και οι πρόγονοι μας» κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επικαλέστηκε ένα προσωπικό του βίωμα, όταν ως μαθητής της Β’ Γυμνασίου βρισκόταν στην προκυμαία του Ηρακλείου κατά την επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου στην Κρήτη, το 1992. «Ήμουν 52 ετών τότε», παρατήρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ακούγοντας την αφήγηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την πρώτη έκδοση του βιβλίου «Ελευθέριος Βενιζέλος: Ο άνθρωπος, ο ηγέτης» του Νικ. Εμμ. Παπαδάκη καθώς και την έκδοση του Μουσείου Μπενάκη, «Σχέδια εργασίας των ζωγράφων μετά την ‘Αλωση. Ο φάκελος Ανδρέα Ξυγγόπουλου».

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης είχε παραστεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και, κατόπιν, στον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο.

Σε δηλώσεις του, επεσήμανε πως «εδώ από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, όπου είχα την τιμή και τη χαρά να εορτάσω τα Θεοφάνια με τους Έλληνες της Πόλης, θέλω να ευχηθώ το νέο έτος να είναι ένα φωτεινό έτος, υγείας, χαράς, κοινωνικής Δικαιοσύνης και ευημερίας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης».

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.