Δυνατή Ελλάδα

Αδιαφορία στους Έλληνες του εξωτερικού για τις εθνικές εκλογές: Μόλις 3.800 έχουν εγγραφεί

Μόλις 3.800 Έλληνες του εξωτερικού έχουν εγγραφεί ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου από τον τόπο διαμονής τους στις εθνικές εκλογές, επιδεικνύοντας αδιαφορία «εξαερώνοντας» έτσι την τελευταία ευκαιρία του Κ.Μητσοτάκη ο οποίος έλπιζε να αποκομίσει εκλογικά κέρδη.

Συγκεκριμένα στη ΝΔ ποντάριζαν πολλά σε μία εγγραφή 200.000 Ελλήνων του εξωτερικού που θεωρούσαν ότι θα τους απέδιδε το 55-60% των ψήφων.

Δηλαδή περίπου 120.000 ψήφοι που θα αντιστοιχούσαν σε ένα 2% στο σύνολο όσων ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές

Ψήφους που κυρίως θα τους έπαιρναν από τους Έλληνες που διαμένουν στις ΗΠΑ, στην Βρετανία και στην Γερμανία.

Στη ΝΔ με την πτώση που έχουν τα πραγματικά της ποσοστά, αναζητούν ψήφους παντού και με οποιονδήποτε τρόπο.

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Πειραιώς με τους εκπροσώπους των οργανώσεων του εξωτερικού όπου τους ζητήθηκε να υπάρξει ενημέρωση των Ελλήνων της Διασποράς για την δυνατότητα που τους παρέχει η νομοθεσία να ψηφίσουν στην Ελλάδα.

Όπως ήδη έχει αναλύσει το pronews.gr δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σχηματιστεί αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση, ούτε στις πρώτες, ούτε -αν υπάρξουν- στις δεύτερες κάλπες:

Μπορεί η κυβέρνηση να εμφάνισε τις γνωστές ευφάνταστες δημοσκοπήσεις του 37% μέσω των γνωστών εταιρειών δημοσκοπήσεων, αλλά στην πράξη γνωρίζουν στο Μαξίμου ότι ακόμα και αν «γυρίσουν» με κάποιο μαγικό τρόπο το πολύ κακό πολιτικό κλίμα που υπάρχει τώρα και πάλι «με το ζόρι» θα φτάσουν ή θα περάσουν οριακά το 30%.

Και πόσες πιθανότητες υπάρχουν να αντιστραφεί το κακό κλίμα για την κυβέρνηση; Ίσως και καμία.

Πλέον, όμως, η πολιτική του κυβερνητικού επιτελείου και των Αμερικανών συμβούλων του Μαξίμου, αλλάζει: Οι κανονικές δημοσκοπήσεις, τις οποίες φυσικά γνωρίζουν αλλά δεν κοινοποιούν, δείχνουν ότι η πρώτη κάλπη είναι αδύνατον να αντιστραφεί σε ένα μήνα με μια δεύτερη ευκαιρία και για τον λόγο αυτό προσπαθούν «να σώσουν ότι σώζεται» και  να μην υπάρξει «χαλαρή» ψήφος  στην πρώτη κάλπη.

Γιατί ένα 25% π.χ. (ποσοστό πολύ πιθανό), σε καμία περίπτωση δεν γίνεται 36-38% με οποιαδήποτε δίλημμα στις δεύτερες κάλπες!

Ήθελαν λοιπόν στο Μαξίμου να υπήρχε ήδη μία δεξαμενή ψηφοφόρων από το εξωτερικό που θα ανέβαζαν κάπως το ποσοστό των πρώτων εκλογών.

Όμως και οι Έλληνες του εξωτερικού γυρνούν την πλάτη στον Κ.Μητσοτάκη και τον αφήνουν σε πολιτικό αδιέξοδο εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Και τώρα τι θα κάνουν στη ΝΔ χωρίς ψηφοφόρους από το εξωτρικό; Ήταν και αυτοί μία λύση (παραφράζοντας τον Κ.Καβάφη).

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.