Ποιον πατρονάριζε ο Πάτσης σε τηλεσταθμό των Σερρών;

Μπορεί να είναι βουλευτής Γρεβενών ο Ανδρέας Πάτσης, όμως -όπως φαίνεται- προτού γίνει βουλευτής είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα για την… προβολή του όχι στα Γρεβενά, αλλά στις Σέρρες, λες και ήθελε να πολιτευτεί σε αυτή την περιφέρεια, με την οποία, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση!

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο είναι πραγματικότητα, αφού τροφοδοτούσε με χορηγίες τοπική μιντιακή επιχείρηση των Σερρών, με την επωνυμία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. – Οπτικοακουστικές Επιχειρήσεις – Τηλεπιλογές.

Η «δημοκρατία» έχει στην κατοχή της εννέα τιμολόγια που αποδεικνύουν τις χορηγίες, οι οποίες προκαλούν πολλά ερωτήματα, από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και τον Αύγουστο του 2019 (τα έξι είναι του 2018 και του 2019), δηλαδή κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης, έντονης προεκλογικής περιόδου, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, της διάλυση της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και της παραλίγο πτώσης της τότε κυβέρνησης.

Ειρήσθω εν παρόδω: Στις Σέρρες εκλέγεται από το 2019 ο βουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου, που -όπως η «δημοκρατία» αποκάλυψε στις 3 Νοεμβρίου- συμμετείχε από το 2017 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ lyseis.org, στη θέση του γενικού γραμματέα, στην οποία ήταν πρόεδρος ο Πάρης Πάτσης, γιος του βουλευτή Γρεβενών. Η ΜΚΟ είχε σχέση με αναπτυξιακά προγράμματα στην περιφέρεια και διεκδικούσε δουλειές από το Δημόσιο, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Ο ίδιος ο κ. Χατζηβασιλείου είχε δηλώσει στη «δημοκρατία» ότι πράγματι ήταν στο Δ.Σ. της lyseis.org του γιου του Ανδρέα Πάτση, με τον οποίον γνωρίζονταν, αλλά αποχώρησε νωρίς γιατί διαπίστωσε ότι η lyseis.org «ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε κι ούτε υπήρχε πρόθεση ενεργοποίησης».

Επίσης, για το γεγονός ότι το όνομά του ήταν στο Δ.Σ. μέχρι πρότινος είχε πει ότι δεν είχε ασχοληθεί ξανά από τότε ούτε είχε καμία επικοινωνία, αλλά ούτε συνεκλήθη ποτέ το Δ.Σ. Ο κ. Χατζηβασιλείου ήταν στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη για αρκετά χρόνια και, μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες η βουλευτής της Ν.Δ. παρέστη στις Σέρρες, στο πλαίσιο παρουσίασης βιβλίου του.

Υπάρχουν ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις:

  • Γιατί ο κ. Πάτσης έδινε χορηγίες σε τηλεοπτικό κανάλι των Σερρών αφού πολιτευόταν στα Γρεβενά, όπου και εκλέχτηκε;
  • Υπάρχει σχέση αυτών των στοιχείων με τον κ. Χατζηβασιλείου, που την ίδια περίοδο ήταν συνεργάτης του γιου του κ. Πάτση και δραστηριοποιούνταν στις Σέρρες ως υποψήφιος βουλευτής;

Η «δημοκρατία» επικοινώνησε με τον Θεόδωρο Ιλιόγλου, ιδιοκτήτη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. – Οπτικοακουστικές Επιχειρήσεις – Τηλεπιλογές, ο οποίος μας είπε ότι «τα χρήματα που αναγράφονται στα τιμολόγια ήταν για την προβολή του κ. Πάτση και των δραστηριοτήτων του και μόνο», ενώ σε ερώτησή μας αν ήταν χορηγίες προς όφελος πολιτικού προσώπου της περιφέρειας των Σερρών μάς είπε πως «δεν είχαν καμία σχέση με την προβολή άλλου πολιτικού προσώπου», προσθέτοντας ότι «όχι μόνο ο κ. Πάτσης, αλλά κι άλλα πρόσωπα από άλλες περιφέρειες θέλουν να προβάλλονται μέσα από τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτω».

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.