Το μήνυμα Τσίπρα που πέρασε στα «ψιλά»: Επαναδιαπραγμάτευση με τους Γάλλους για τα όπλα

Επαναδιαπραγμάτευση όλων των ουρανοκατέβατων αμυντικών συμβάσεων που δεν προσδίδουν Ελληνική Προστιθέμενη Αξία προανήγγειλε από την ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας!

Ο αρχηγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού υπογράμμισε ότι «το κράτος έχει συνέχεια» εν συνεχεία εκτόξευσε τον πύραυλο της επαναδιαπραγμάτευσης.

Ουσιαστικά έστειλε διπλό μήνυμα στην Αθήνα και το Παρίσι. Πρώτον ότι ναι μεν θα εκτελεστούν κανονικά οι αγορές των μαχητικών Rafale και των φρεγατών Belharra, αλλά θα πρέπει οι κατασκευάστριες γαλλικές εταιρίες να αναθέσουν πραγματικό και ουσιαστικό έργο συμπαραγωγής στην ελληνική αμυντική βιομηχανία επι του ποσοστού της κάθε προμήθειας.

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την Dassault Group ότι ανεξάρτητα από το συμφωνίες έχει κάνει πάνω ή κάτω από τραπέζι με την Αθήνα, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την επόμενη ελληνική κυβέρνηση η οποία θα απαιτήσει συμπαραγωγή με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, σύμφωνα με τα μέτρα και τα σταθμά που ακολουθούνται διεθνώς σε ανάλογες αγοροπωλησίες.

Το ίδιο θα ισχύσει και για την σύμβαση των φρεγατών Belharra καθώς η Naval Group , ενώ διακηρύσσει την πρόθεση της να συνεργαστεί με τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες , επι της ουσίας δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε ουσιαστική συμπαραγωγή με ποσοστικά και κυρίως ποιοτικά χαρακτηριστικά !

Σύσσωμη η αντιπολίτευση θεωρεί σκάνδαλο το γεγονός ότι οι μεγάλες αμυντικές συμβάσεις που υπέγραψε η παρούσα κυβέρνηση δεν προβλέπουν συμπαραγωγή με κρατικές και μη εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες.

Ο Τσίπρας γνωρίζει…

Ειδικότερα ο Αλέξης Τσιπρας είναι πλήρως ενημερωμένος με κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το παρασκήνιο και την απροθυμία των Γαλλικών κατασκευαστριών εταιρειών να αναθέσουν υποκατασκευαστικό έργο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

  • Γνωρίζει τις δικαιολογίες που επικαλείται η γαλλική πλευρά ότι εντολή από την Αθήνα να μην υπάρχουν αντισταθμιστικά και συμπαραγωγές !
  • Γνωρίζει για το στεγανοποιημένο σύστημα που έχει φτιάξει η Dassault Group αποκλείοντας ακόμη και ελληνικής καταγωγής διοικητικούς υπαλλήλους στο γραφείο που έχει ανοίξει η εταιρία επι της λεωφόρου Κηφησιάς.
  • Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα , πληροφορίες που θα ζήλευαν ακόμη και τα «κακόβουλα λογισμικά».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.