Όλη η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Κύρτσου απο το ΕΛΚ – Κόλαφος κατα Μητσοτάκη

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Κύρτσου:

Στρασβούργο, 04/05/2022

Αγαπητέ κ. Βέμπερ

Θα ήθελα να σας ανακοινώσω την απόφασή μου να σταματήσω να είμαι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με άμεση ισχύ.

Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη και η δική σας απόφαση περί αποστέρησης των πολιτικών μου δικαιωμάτων ως μέλους του ΕΛΚ για 12 μήνες, έχει δημιουργήσει μία πολιτικά ασφυκτική ατμόσφαιρα για εμένα. Προσπάθησα να υπερασπιστώ την ελευθερία του Τύπου και τον σεβασμό απέναντι στο Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα και βρέθηκα εκτός του υποτιθέμενου φιλελεύθερου κόμματος που είναι η Νέα Δημοκρατία. Συν τοις άλλοις, ταχθήκατε υπέρ του κ. Μητσοτάκη επί του θέματος, «τιμωρώντας» ένα αφοσιωμένο και εξαιρετικά εργατικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σας προτείνω να διαβάσετε την τελευταία έκθεση της ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα η οποία περιγράφει τα αποτελέσματα της μη φιλελεύθερης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα κατέχει τη χειρότερη θέση στην ΕΕ αναφορικά με την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου. Η Βουλγαρία ήταν το χειρότερο κράτος-μέλος στη λίστα της έκθεσης για το 2021. Επιπλέον, η Ουγγαρία του Όρμπαν βελτιώθηκε τους τελευταίους 12 μήνες ενώ η Ελλάδα έπεσε από τη θέση 70 μεταξύ των 180 χωρών, στη θέση 108.

Αρνούμαι να παραμείνω σιωπηλός σε θέματα που αφορούν την ελευθερία του Τύπου και το Κράτος Δικαίου και ειλικρινά λυπάμαι που εσείς προσωπικά αποφασίσατε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, να καλύψετε τις μη φιλελεύθερες πρακτικές του κ. Μητσοτάκη.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία από το 2014 έως το 2021.

Δρ. Γεώργιος Κύρτσος

Στην Ευρωομαδα του Μακρον ο Γιώργος Κύρτσος

Μετά τη διαγραφή του από από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ερωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Γιώργος Κύρτσος, βρήκε νέα πολιτική στέγη στο RenewEurope, το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν.

Επόμενος σταθμός λοιπόν για τον πρώην «γαλάζιο» ευρωβουλευτή είναι το ευρωπαϊκό κόμμα των «Φιλελευθέρων» που με «ενθουσιασμό» τον καλωσόρισαν στην «οικογένειά τους» με ανάρτηση στο Twitter.

Καλωσόρισες @GiorgosKyrtsos

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υποδεχτούμε στην οικογένεια του #RenewEurope το πρώτο μας Μέλος από την Ελλάδα. GREU

Το διευρυνόμενο κίνημα μας είναι αποφασισμένο να επανεφεύρει την Ευρώπη για τους πολίτες της!

6F543B01 4B24 4ACC A0B8 BF10C4764116

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.