ΜΑΡΕΒΑ ”ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ”

Πίσω από έναν επιτυχημένο πολιτικό άντρα μπορεί, για παράδειγμα, να βρίσκεται ένας χοντρός βαρόνος των ΜΜΕ. Ή ένα επιτυχημένο κύκλωμα χρήματος, τραπεζικής λοβιτούρας και διαπλοκής. Ή μια άκρως επιτυχημένη πολυεθνική του φαρμάκου. Ή, για να επαναφέρουμε το ζήτημα στα γαμήλια, πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα μπορεί να βρίσκεται ένας άντρας. Ή μια γυναίκα που πίσω της βρίσκεται η γυναίκα του. Και τέλος, για να τελειώνουμε με τα παραδείγματα, υπάρχει και η περίπτωση ΜΠΡΟΣΤΑ από έναν επιτυχημένο άντρα να βρίσκεται μια πιο επιτυχημένη από αυτόν γυναίκα.

Αυτή είναι η περίπτωση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Η οποία είναι αναμφισβήτητα πιο επιτυχημένη από τον Κυριάκο. Διότι αν εκείνος κατάφερε να γίνει αρχηγός της ΝΔ επενδύοντας στη δύναμη της δυναστείας, εκείνη κατάφερε να βρίσκεται στο προσκήνιο –επιχειρηματικό, κοινωνικό αλλά και πολιτικό– με ίδιες δυνάμεις. Αξιοποιώντας τον Κυριάκο περισσότερο από τον Κυριάκο. Αλλά αξιοποιώντας και τα ταλέντα που ο Θεός της χάρισε: είναι πιο έξυπνη, πιο καπάτσα, πιο αποτελεσματική και πιο ΑΝΔΡΑΣ, με τη μάτσο έννοια του συρμού, από τον επιτυχημένο. Και αν δει κανείς πώς καταφέρνει να εμφανίζεται ως θύμα όταν τη βολεύει και ως δυναμική γυναίκα και επιχειρηματίας όταν αυτό την ωφελεί, θα καταλάβει.

Η εικόνα φέρνει λίγο σε Λουδοβίκο και Αντουανέτα. Η Μαρέβα είναι ΜΠΡΟΣΤΑ από τον Κυριάκο. Σε ικανότητες και καπατσοσύνη. Σε καθημερινή ευφυΐα. Ακόμη και στη δημοσιότητα. Διότι αν εκείνος ως επίδοξος πρωθυπουργός συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, με μπόλικη αμφισβήτηση όμως, εκείνη απολαμβάνει αυτό που κάθε δημόσιο πρόσωπο ονειρεύεται: ΘΕΤΙΚΗ δημοσιότητα. Ακόμη και με δουλικές εκφάνσεις. Η ελίτ, οικονομική, πολιτική και διαπλεκόμενη, θεωρεί φυσικό της προνόμιο τις offshore, τις θολές μεταπωλήσεις πινάκων, το σπίτι του Βολταίρου και τα πόθεν έσχες της. Στις περιπέτειές της βρίσκει αυτόκλητους συνηγόρους όχι μόνο στη ΝΔ και στα άλλα αντιπολιτευτικά κόμματα αλλά ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ. Και όποιος αμφισβητήσει την πολιτεία της, αλίμονό του.

Η Γεωργία, σύζυγος Σαμαρά, η Νατάσα, σύζυγος Καραμανλή, η Μπέττυ, σύζυγος Τσίπρα. Πολλές διαφορές αλλά ένα κοινό σημείο: δεν μοιάζουν καθόλου στη Μαρέβα. Η καθεμιά στη δική της διαδρομή, τη δική της επαγγελματική και οικογενειακή ζωή, αλλά όσο γίνεται λιγότερο εκτεθειμένη στα φώτα της δημοσιότητας. Ομως η Μαρέβα! Δεν θέλει να είναι απλώς ΜΠΡΟΣΤΑ. Θέλει και να φαίνεται. Υπάρχει πάντως μια παλιά ρήση, η οποία ίσως παρηγορήσει τον Κυριάκο. Μόνο ένας στους χίλιους άντρες γίνεται αρχηγός. Οι υπόλοιποι 999 ακολουθούν γυναίκες.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.