Μια κυβέρνηση χωρίς ευθιξία

Οι αποτυχόντες σφυρίζουν αδιάφορα και περιμένουν απλώς να περάσει η… μπόρα.

Ουδείς παραιτείται! Ο,τι κι αν γίνει, όπως κι αν έχει συμπεριφερθεί σε οτιδήποτε κι αν εμπλέκεται, μένει γαντζωμένος στον υπουργικό θώκο του. Ακόμα κι όταν η κοινωνία δείχνει την αποστροφή και την οργή της για τις αδυναμίες, την απραξία και τις πρακτικές των μελών του υπουργικού συμβουλίου, οι αποτυχόντες σφυρίζουν αδιάφορα και περιμένουν απλώς να περάσει η… μπόρα.

Πού και πού, οι υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός οχυρώνονται πίσω από μία «συγγνώμη», την οποία… καταδέχονται να πουν στους πολίτες που έχουν αδικήσει. Μαζί με τη «συγγνώμη» προσφέρουν κι ένα ποσόν ως φιλοδώρημα και συνεχίζουν απτόητοι να προκαλούν με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύεται πως αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Απέτυχε στην πανδημία και σε επίπεδο απωλειών ανθρωπίνων ζωών (μέχρι στιγμής οι θάνατοι λόγω Covid-19 φτάνουν τους 23.083), αλλά και στο πεδίο της οικονομίας.

Χρεοκόπησε ηθικά με την υπόθεση Φουρθιώτη, όπου ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός φαίνεται ότι έχουν πολλά δούναι και λαβείν με τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή και δεν μπορούν να του πουν κουβέντα διότι τους εκβιάζει με αποκαλύψεις. Τις τελευταίες ημέρες κατέρρευσε και η πλαστή τεχνοκρατική εικόνα που είχε δημιουργηθεί από εξωνημένα ΜΜΕ, λόγω της μνημειώδους ανοργανωσιάς κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας.

Έχουν συμβεί τόσα πολλά, που σε άλλες χώρες θα είχαν προκαλέσει ανατροπή της κυβέρνησης και παρέμβαση της Δικαιοσύνης και το σύστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη αντί της οδού της αξιοπρέπειας επιλέγει την καρέκλα.

Η χοντροπετσιά των μελών του υπουργικού συμβουλίου και του ιδίου του πρωθυπουργού δεν αφορά μόνο τους ιδίους. Τους χαρακτηρίζει μεν, αλλά επηρεάζει και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του στέλνουν κάκιστα μηνύματα στους πολίτες: ότι η αξιοπρέπεια δεν έχει σημασία, η λέξη «ήθος» είναι κενή περιεχομένου και τα μόνα πράγματα που αξίζουν είναι η ισχύς και το χρήμα. Με λίγα λόγια έχουμε τη σήψη και τη βαρβαρότητα στη θέση της κυβερνητικής πολιτικής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.