Βαθαίνει το ρήγμα Μητσοτακικών-Καραμανλικών στη ΝΔ – Ιδρύθηκε το «Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών»

Δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, οι Σάββας Τσιτουρίδης και Νίκος Τσιαρτσιώνης, υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος της Κεντροδεξιάς, που φέρει το όνομα «Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών».Η ίδρυση του νέου κόμματος προκαλεί ήδη συζητήσεις και προβληματισμό στο εσωτερικό της ΝΔ, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Το Δίκτυο είναι ένας φορέας που συστήνεται με στόχο την ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό», αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη.
«Λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας», αναφέρουν οι υπογράφοντες και προσθέτουν:
«Θα είμαστε παρόντες με τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο».
Ενδεικτικό του ισχυρού δεσμού με την Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ είναι πως ως ημερομηνία ίδρυσης του νέου κόμματος επελέγη η 7η Μαρτίου, η ημέρα δηλαδή που το 2004 η ΝΔ με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή κέρδισε τις εκλογές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.