«Ψιλά γράμματα» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι 16.000 νεκροί του 2021

Καλά που δεν αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός γιατί πέθαναν όλοι αυτοί, αφού «κρατήσαμε την οικονομία» και «σώσαμε τον τουρισμό»…

Μόνο το 2021 η Ελλάδα θρήνησε 16.000 νεκρούς λόγω κορωνοϊού και λόγω κυβερνητικής ανυπαρξίας, η οποία άφησε χωρίς στήριξη το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), έριξε όλα τα βάρη και όλες τις ευθύνες στους πολίτες, δεν μπόρεσε ποτέ να δει πέρα από το δάχτυλό της και δεν ενέργησε ποτέ εκ των προτέρων, αλλά μόνο εκ των υστέρων.

Αλλά αυτά είναι μάλλον λεπτομέρειες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ναι θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς», πάλι καλά που το ψέλλισε ο Πρωθυπουργός στο «Ενώπιος Ενωπίω».

Αλλά… «ταυτόχρονα» (σ.σ. λες και η ανθρώπινη ζωή μπορεί να μπει στο ζύγι και να συγκριθεί!)… «εμβολιάσαμε», «κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή», «δεν κάναμε lockdown» (σ.σ. fake news), «σώσαμε τον τουρισμό», «είχαμε εξαιρετική ανάπτυξη»…

«Όμως ταυτόχρονα, έχουμε και το 82% των ενηλίκων οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Αν με ρωτούσατε πριν από έναν χρόνο αν θα φτάναμε σε αυτό το ποσοστό, θα σας έλεγα πως δύσκολα θα φτάναμε σε αυτό το ποσοστό. Συνεργάστηκε η ελληνική κοινωνία, έκανε το αυτονόητο, με λίγες εξαιρέσεις οι οποίες μειώνονται κάθε μέρα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μειωθούν κι άλλο. Ταυτόχρονα κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή, δεν κάναμε lockdown (σ.σ. οι τέσσερις πρώτοι μήνες του 2021 τι ήταν δηλαδή; ), σώσαμε τον τουρισμό και είχαμε και μια ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή η οποία θα ξεπεράσει σίγουρα το 7%. Ταυτόχρονα, ναι, θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.