Σε ποια θέση τοποθετεί τον Κωστα Μπακογιάννη ευρωπαϊκή έρευνα για τους δημάρχους

Στη λίστα που δημοσίευσε η πλατφόρμα mayorsofeurope.eu ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εμφανίζεται μεσα στους πέντε καλύτερους δημάρχους μαζί με τους αντιστοιχους του Αμβούργου, της Στοκχόλμης, της Πράγας και της Μπρατισλάβα.

Ο οργανισμός υποστηριζει πως παρακολούθησε στενά το έργο των δημάρχων από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λαμβάνοντας υπόψη τις καλύτερες πρακτικές, αλλά και τα θετικά παραδείγματα, τα οποία μπορούν να εμπνεύσουν τους υπόλοιπους αρχηγούς των ευρωπαϊκών πόλεων, κατέληξε στο top 5 των Ευρωπαίων δημάρχων.

Στα υπέρ του Δημάρχου Αθηναίων εντάσσονται τα έργα υποδομής, η ανάπτυξη της Αθήνας ως έξυπνη πόλη (Smart City), αλλά και η τουριστική προβολή της ενώ τονίζεται πως ο Κώστας Μπακογιάννης «υλοποιώντας μια σειρά έργων οδηγεί με επιτυχία την πόλη της Αθήνας στον δύσκολο δρόμο του αστικού μετασχηματισμού» ενώ για το ζήτημα της κλιματικής κρίσης: «αποτελεί πρότυπο όταν μιλάμε για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δείχνοντας προσήλωση και καινοτόμα προσέγγιση».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.