Στα Τάρταρα της πολιτικής ιστορίας οι δύο καταστροφείς του έθνους

Τον απόλυτο εξευτελισμό έζησε απόψε το βράδυ ο έτερος καταστροφέας της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που αποτελείωσε το ολέθριο έργο του Κώστα Σημίτη, υποδουλώνοντας την Ελλάδα εις το διηνεκές. Υποδούλωση την οποία είχε ξεκινήσει ο Κώστας Σημίτης κάνοντας κυριολεκτικά αφαίμαξη σε όλους τους πόρους, ιδιωτικούς και δημόσιους, με το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και τις θηριώδεις συμβάσεις με τους Γερμανούς που ολοκληρώθηκαν με την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ υπό όρους χρεοκοπίας.

Είναι το δίδυμο που επιχείρησε να αναγνωρίσει κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, με το Ελσίνκι και την Μαδρίτη που συνυπέγραψαν ως συνένοχοι στο έγκλημα κατά του έθνους.

Είναι όμως και το δίδυμο που οδήγησε την Ελλάδα για πρώτη φορά στην μείωση πληθυσμού. Το καθεστώς Σημίτη ήταν εκείνο που «εγκαινίασε» την μείωση του ελληνικού πληθυσμού, όταν οι θάνατοι υπερέβησαν τις γεννήσεις, γεγονός που ανέτρεψε ο Κώστας Καραμανλής την πενταετία που κυβέρνησε. Με την έλευση του Γιώργου Παπανδρέου, η μείωση του ελληνικού πληθυσμού πήρε διαστάσεις γενοκτονίας.

Είναι το δίδυμο που κατέστρεψε το σύστημα αξιών της ελληνικής κοινωνίας, φέρνοντας το λαϊφστάιλ της λαμογιάς στο προσκήνιο. Όπου παράδειγμα προς μίμηση δεν ήταν ο εργαζόμενος, ο σωστός επιχειρηματίας, ο οικογενειάρχης, η δυναμική γυναίκα που έκανε καριέρα με το κεφάλι ψηλά, η εργαζόμενη μητέρα ή η νοικοκυρά. Πρότυπα έγιναν οι σαλτιμπάγκοι, τα λαμόγια, οι κοκάκηδες, οι εκδιδόμενες, οι απάτριδες.

Απόψε λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου ακολούθησε το δρόμο του Κώστα Σημίτη. Κατέληξαν και οι δύο στον πάτο της πολιτικής ιστορίας, εκεί ακριβώς που τους αξίζει.

Το μολυσματικό κόμμα όμως που έφτιαξαν, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να λειτουργεί ως δεκανίκι της διαφθοράς και της διαπλοκής, παρά τις προσπάθειες της Φώφης Γεννηματά να απογαλακτιστεί από συμφέροντα με τα οποία η ίδια δεν είχε καμμιά σχέση. Πως να τα καταφέρει άλλωστε, όταν πίσω από την πλάτη της, ο Ανδρέας Λοβέρδος έστηνε τροπολογίες μαζί με τον Θάνο Πλεύρη και έπειτα της κατέθετε ως… ΚΙΝΑΛ;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης λοιπόν εάν θέλει να έχει οποιαδήποτε τύχη, οφείλει να ζητήσει ευθέως και με θάρρος μία τεράστια συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Και να δεσμευθεί ότι θα ξεπληρώσει τις οφειλές του ΠΑΣΟΚ μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Ειδάλλως, θα αποτελέσει συνέχεια του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.