Ποιος οργανώνει τις προβοκάτσιες κατά Ανδρουλάκη; Άκου η Διαμαντοπούλου στο ΚΙΝΑΛ…

Του Γ. Λακόπουλου

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη εν όψει του δευτέρου γύρου της Κυριακής.

Δεν είναι κάτι που προέρχεται από τον ίδιο ή το επιτελείο του. Απλώς παρατηρείται ένας συνασπισμός μικροπρέπειας και προβοκάτσιας εναντίον του. Με στόχο να μεταφέρει την αντιπαράθεσή του με τον Παπανδρέου μακριά από την ουσία της.

Ο προβοκατόρικος χαρακτήρας κάποιων παρεμβάσεων είναι ορατός από την πλευρά ορισμένων που εκδηλώνονται… υπέρ του Ανδρουλάκη.

Το σύστημα Παπανδρέου κλιμακώνει τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Με τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό να ηγείται μιας αμερικανικού τύπου καμπάνιας σπίλωσης, θυμίζοντας τη συμπεριφορά του Τραμπ απέναντι στους αντιπάλους του.

-Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί κινούνται ανάμεσα στην ψευδή παρουσίαση του εαυτού του ως «μαχόμενου για αρχές» – η πρώτη από τις οποιες προφανώς είναι η …οικογενειοκρατία- και η συσκότιση του κομματικού και κυβερνητικού παρελθόντος του.

-Εκ παραλλήλου πρόσωπα από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δείχνουν διάθεση για ένα περίεργο φλερτ με τον πρώην Πρωθυπουργό, -άνθρωπο των μνημονίων της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ- και επιχειρούν να κοντύνουν την νίκη Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο, με θεωρίες του τυπου » δεν σημαίνει και τίποτε η συμμετοχή».

-Ένας τουλάχιστον εκ των αποτυχόντων υποψήφιων ανακάλυψε κοινοβουλευτικές αρετές στον Γ. Παπανδρέου και τον προτείνει για επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αν ηττηθεί την Κυριακή.

Από κοινοβουλευτική αποψη δεν υπάρχει χειρότερη επιλογή, καθως αν μη τι άλλο ο ρόλος απαιτεί τριβή με την καθημερινότητα της Βουλής και σίγουρα καλή γνώση του Κανονισμού Λειτουργίας της.

Από κομματική άποψη συνιστά προετοιμασία νέας διάσπασης η εκχώρηση, «εξουσίας» στον πολιτικό που θεωρεί ότι υπερέχει των άλλων και το λέει, ενώ ταυτόχρονα παραμένει αρχηγός και… άλλου κόμματος.

-Από την πλευρά του Λοβέρδου εκδηλώθηκε μια περίεργη επίθεση … στήριξης στον Ανδρουλάκη τον οποίο αμφισβητούσε ποικιλοτρόπως.

Οι μυημένοι κατάλαβαν ότι τον αγκαλιάζει για να τον πνίξει. Άλλοι ότι επιδιώκει να του αποσπάσει ρόλο στη Βουλή ως … εταίρος στη νίκη του. Και κάποιοι για να του ζητήσει κάλυψη στις δικαστικές του περιπέτειες.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια …εχθρική στήριξη και μόνο για να βοηθήσει τον Ανδρουλάκη δεν εκδηλώθηκε.

-Σε ορισμένα ΜΜΕ εμφανίσθηκε εμφατικά η παρερμηνεία μιας φράσης του διεκδικητή της ηγεσίας στο Μέγκα.

Ερωτηθείς είπε επί λέξει: «Χώρο στο νέο ΚΙΝΑΛ έχουν όσοι έχουν προσφέρει στο παρελθόν και έχουν δείκτη υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας και δεν έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό».

Στην ίδια ερώτηση ο Παπανδρέου έδωσε την ίδια απάντηση, αλλά ουδείς ασχολήθηκε.

Στην περίπτωση Ανδρουλάκη κάποιοι έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι υπονοεί την επιστροφή του Βαγγέλη Βενιζέλου και της γνωστής και μη εξαιρετέας Άννας Διαμαντοπούλου.

Χονδροειδές. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Ανδρουλάκης θα ήθελε δίπλα του έναν εξωκοινοβουλευτικό υπερόπτη – παρά τις ρητορικές ικανότητες του Βενιζέλου και τη σημασία της παρουσίας του στη Βουλή.

Όπως δεν προκύπτει ότι ο Βενιζέλος θα αποδέχονταν μια τόσο ταπεινή αποστολή.

Η ιδέα για τη Διαμαντοπούλου -στην οποία αποδίδεται στράτευση στον πρώτο γύρο υπέρ του Λοβέρδου, στη γραμμή της ΝΔ- θα ήταν τραγωδία για τον κόμμα και τον επικεφαλής του.

Παρότι και η ίδια δεν θα καταδέχονταν να τεθεί υπό τον Ανδρουλάκη, η διακίνηση της πιθανότητας προσχώρησης στο κόμμα που την απέβαλε είναι δηλητηριώδης- ειδικά γι’ αυτό το κόμμα.

Η κυρία τελευταία χρόνια έχει διολισθήσει σε ό,τι πιο κοντά στη πιο σκληρή δεξιά κινείται στη χώρα,- ακόμη και στον Άδωνι Γεωργιάδη. Κυνηγώντας ένα αξίωμα που κανείς δεν την δίνει -δεν κρύβει την λατρευτική σχέση της με τον Μητσοτάκη, τον οποίο παθιάζεται να εκθειάζει- ανερυθρίαστα, όπως έκανε με τον Σημίτη και τον Γ. Παπανδρέου παλιότερα.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι την εποχή που ήταν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ θαύμαζε τον πατέρα Μητσοτάκη στη Βουλή και τον αντιμετώπιζε ως …δάσκαλό της.

Η κατηφόρα δεν έχει τέλος. Αλλά δεν είναι δυνατόν να οδηγεί στο ΚΙΝΑΛ, ή στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκμεταλλεύτηκε δεόντως, με τρεις διαφορετικούς πρωθυπουργούς, ώσπου να καταλήξει τον Νεομητσοτακισμό.

Πιο τοξική ιδέα για ένα κόμμα που θα προσπαθήσει να ξανασταθεί στα πόδια του δεν θα μπορούσε να υπάρχει…

Εν πάση περιπτώσει το στρατόπεδο Ανδρουλάκη θα πρέπει να τεθεί σε εγρήγορση ως την Κυριακή, καθώς οι πλαγιοκοπήσεις και η δολιότητα επιστρατεύονται ολοφάνερα για να κρατήσουν ζωντανή την υποψηφιότητα Παπανδρέου.

Την οποία δεν μπορεί να υποστηρίξει ούτε ο ίδιος, αν κριθεί από τις αξιοθρήνητες τηλεοπτικές εμφανίσεις του με την απεγνωσμένη περιαυτολογία και τη δεύτερη φυγομαχία του από debate. Ως πολιτικός της «διαφάνειας» που -δεν- είναι

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.