(Ν)τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για τις «λίστες Πέτσα»

«Πανικό» καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία η Κουμουνδούρου με αφορμή «την καταιγίδα των αποκαλύψεων που έρχεται στην Εξεταστική Επιτροπή». Το κυβερνών κόμμα «προχωρά ακάθεκτο σε νέες μεθοδεύσεις για συγκάλυψη των ευθυνών με κάθε τρόπο» αναφέρουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή επικρίνοντας τη φωτογραφική τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε άσχετο νομοσχέδιο και δίνει τη δυνατότητα στις διαφημιστικές εταιρείες να επιλέγουν πού θα καταχωρίσουν τα διαφημιστικά μηνύματα του δημοσίου.

«Επιχειρεί να υφάνει ένα πέπλο προστασίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πραγματικό πρωταγωνιστή της διαβόητης λίστας Πέτσα» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία εκτιμώντας πως «η κυβέρνηση ομολογεί την ενοχή της καθώς έρχεται να καλύψει εκ των υστέρων τις παρατυπίες της  σε ό,τι αφορά την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, επιχειρώντας να νομιμοποιήσει αναδρομικά τις παρανομίες της».

Η τροπολογία αναφέρει ειδικότερα: «Οι εντολές ανάθεσης καταχώρισης δύναται να πραγματοποιούνται και από τους αναδόχους διαφημιστικών υπηρεσιών για λογαριασμό και κατ’ εντολή της αναθέτουσας αρχής. Η εξόφληση των υπηρεσιών καταχώρισης πραγματοποιείται αποκλειστικά από τις αναθέτουσες αρχές σε συνέχεια των εντολών ανάθεσης του πρώτου εδαφίου και κατόπιν προσκόμισης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών πληρωμής από το μέσο μετάδοσης καθώς και της βεβαίωσης καλής εκτέλεσης εκ μέρους του αναδόχου διαφημιστικών υπηρεσιών».

Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν πως «πρόκειται- εκτός των άλλων – και για μία ακόμη θεσμική εκτροπή, αφού παρεμβαίνει ως μη όφειλε στις εργασίες της Επιτροπής, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει αναδείξει κατ’ επανάληψη το θέμα ζητώντας να τηρηθούν οι αρχές της διαφάνειας.

«Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να παρεμβαίνει με πραξικοπηματικό τρόπο, η Εξεταστική Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της και θα αναδείξει τις πολιτειακές, πολιτικές και νομικές παραβάσεις με βάση τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις και τους ισχύοντες νόμους και όχι με βάση τις αντισυνταγματικές διατάξεις που αποπειράται να εισάγει η κυβέρνηση» καταλήγουν στον ΣΥΡΙΖΑ φανερώνοντας την αποφασιστικότητα του κόμματος να χυθεί άπλετο φως.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.