ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει χυδαία τους νέους

Σε ανακοίνωση προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον τρόπο που οργανώθηκε το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα το περασμένο Σάββατο, όπου στο πλαίσιο του και παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, έλαβαν το λόγο πέντε νέοι και νέες εργαζόμενοι για να καταθέσουν τη δική τους ιστορία εργασίας, παραλείποντας να σημειώσουν όμως, ότι δεν επιστρέφει το σύνολο των νέων στη χώρα έχοντας ήδη έτοιμες θέσεις εργασίας σε οικογενειακές επιχειρήσεις, κατηγορώντας μάλιστα, τον Πρωθυπουργό για χλευασμό των νέων που υφίστανται δυστοπικές εργασιακές συνθήκες.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στα Γιάννενα ως παράδειγμα brain gain έναν νέο που επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί σε μία βιομηχανία. Έφθασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι αυτό έγινε γιατί τώρα πια, με τον ίδιο Πρωθυπουργό και τη ΝΔ στην κυβέρνηση, έχει στη χώρα του τις ευκαιρίες που του αξίζουν.

Αυτό που παρέλειψε ωστόσο να πει, είναι ότι η βιομηχανία αυτή ανήκει στην οικογένειά του. Με λίγα λόγια θα δουλέψει στην εταιρία του πατέρα του. Κάτι που προφανώς δεν είναι κακό, αρκεί να αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πως δεν έχουν γονείς εργοστασιάρχες όλοι οι νέοι που βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι πιο εξοργιστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κατανοήσει τα προβλήματα των νέων ανθρώπων ή ότι κοροϊδεύει χυδαία χιλιάδες νέες και νέους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, μέσα στην εργασιακή δυστοπία των απλήρωτων δεκάωρων και των μισθών πείνας που έχει εγκαταστήσει ως νέα κανονικότητα.»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.