Μετάλλαξη… για το συνέδριο της Ν.Δ.

Ο Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία και το μετέθεσε για τις αρχές του 2022

Η ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας στη χώρα μας τρομάζει την κυβέρνηση και με αφορμή τη μετάλλαξη Όμικρον ο πρωθυπουργός βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και ανακοίνωσε το Σάββατο από τα Γιάννενα τη μετάθεση του τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ., που ήταν προγραμματισμένο 3-5 Δεκεμβρίου, για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Οπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η αναβολή του συνεδρίου αποφασίστηκε προκειμένου να εναρμονιστεί η Ν.Δ. με το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και να μη σταλεί ενδεχομένως το λάθος μήνυμα.

Η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν μονόδρομος, καθώς θα είχε πολιτικό κόστος και θα δημιουργούσε αρνητικές εντυπώσεις για την εικόνα του, αν εμφανιζόταν να μιλάει σε ένα κομματικό συνέδριο, το οποίο ουδόλως αφορά την κοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή οι θάνατοι από τον κορονοϊό βρίσκονται στους 18.000, οι διασωληνωμένοι κάθε μέρα είναι 700 και τα κρούσματα πολλές πολλές χιλιάδες.

Άργησε κιόλας η αναβολή του συνεδρίου. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ανέβαλε το συνέδριο της Ν.Δ., ανακοίνωσε όμως ότι η πρότασή του για νέο γραμματέα της Ν.Δ είναι ο Παύλος Μαρινάκης, που θα εκλεγεί -τυπικά- από την Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. μέσω διαδικτύου.

Ο πρωθυπουργός, με αφορμή και τη μετάλλαξη Ομικρον, μιλώντας το Σάββατο στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Γιάννενα τόνισε ότι το εμβόλιο είναι η μόνη μας άμυνα απέναντι σε μια πανδημία που κάθε μέρα επιφυλάσσει και νέες εκπλήξεις. Επισήμανε ιδιαίτερα και τη σημασία της τρίτης δόσης, την οποία είπε ότι οι πιο ηλικιωμένοι δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν να την κάνουν, από τη στιγμή που το σύστημα τους δώσει τη δυνατότητα. Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή και την κριτική που δέχεται η κυβέρνησή του, ότι με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα του εμβολιασμού δίχασε τον κόσμο, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διχασμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, λέγοντας ότι πρόκειται για στερεότυπα που αναπαράγονται, αλλά δεν ισχύουν. Επιχειρηματολογώντας επ’ αυτού, τόνισε ότι τον τελευταίο μήνα κλείστηκαν 500.000 ραντεβού πρώτης δόσης και αυτό «αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει διχασμένη κοινωνία, αλλά μία μεγάλη πλειοψηφία που έχει επιλέξει τον εμβολιασμό, ενώ υπάρχουν και αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι».

Για τους ανεμβολίαστους είπε ότι, με εξαίρεση κάποιους που δεν θα πειστούν, οι υπόλοιποι που ακόμη φοβούνται μπορούν να πειστούν να εμβολιαστούν και σε αυτούς στρέφεται η προσοχή.

«Δεν υπάρχει πιο ισχυρό μήνυμα από τις ιστορίες των συμπολιτών μας οι οποίοι αναρρώνουν έπειτα από μία αφόρητη περιπέτεια στις εντατικές και έρχονται και μας λένε τώρα: “Μακάρι να ήξερα τι θα περνούσα. Θα είχα κάνει το εμβόλιο νωρίτερα”» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πρωθυπουργός εικονικής πραγματικότητας!

Είναι… πολλά τα λεφτά που μοίρασε με λόγια, σχέδια επί χάρτου και υποσχέσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοζάνη και στα Γιάννενα την Παρασκευή και το Σάββατο, παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα πέρα κι έξω από τις ανάγκες τού σήμερα.

Παράλληλα και στο ίδιο πνεύμα, μιλώντας με νέους, για τους νέους, στα Γιάννενα, στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της Ν.Δ., έδωσε την εντύπωση ότι όπου να ‘ναι με τα μέτρα που έχει λάβει γι’ αυτούς θα ανοίξουν αμέτρητες θέσεις εργασίας, όλοι θα βρουν δουλειά, ενώ θα αρχίσουν να επαναπατρίζονται και οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που έχουν φύγει στο εξωτερικό στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. «Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο. Αντιμετωπίζουμε εκκρεμότητες οι οποίες μας έρχονται από το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα σχεδιάζουμε και τα νέα, μεγάλα έργα του μέλλοντος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Ιωάννινα.

Επίσης, μία ημέρα νωρίτερα είχε πει στην Κοζάνη ότι μετά την απολιγνιτοποίηση θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή και ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Στο μεταξύ, μιλώντας με τους νέους, είπε ότι «η νέα γενιά ήταν αυτή που πλήρωσε με τον πιο έντονο τρόπο τις επιπτώσεις της κρίσης της τελευταίας δεκαετίας και οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης είναι πρωτίστως στραμμένες στη νέα γενιά».

Ενδεικτικά ανέφερε την πολιτική για το πρώτο ένσημο, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, τις παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, «έτσι ώστε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της εκπαίδευσης που παρέχεται από τα πανεπιστήμιά μας και από τα τεχνολογικά ιδρύματα και των αναγκών της αγοράς εργασίας» όπως είπε.

Τόνισε, ακόμα, ότι δίνεται έμφαση στον πρωτογενή τομέα, ώστε οι νέοι αγρότες να παραμείνουν στον τόπο τους, ενώ αναφέρθηκε σε φορολογικά κίνητρα για τους νέους ανθρώπους που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης και θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.