Κοροϊδία και πάλι από Οικονόμου: Άλλο εστίαση και άλλο εκκλησία!

Η κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένους τους καταστηματάρχες, όχι όμως και τους ιερείς!

Τραγικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις σημερινές του δηλώσεις, αφού λίγο πολύ ανέφερε ότι ο «νόμος των προστίμων» για όσους δεν έχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή rapid test, θα εφαρμόζεται μόνο στους ιδιοκτήτες καταστημάτων και χώρων εστίασης, αφήνοντας εκτεθειμένες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποκλείοντας για άλλη μια φορά τον χώρο της εκκλησίας και συγκεκριμένα τους ιερείς!

Ο Γιάννης Οικονόμου διεμήνυσε ότι έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test θα γίνονται δειγματοληπτικά και στις Εκκλησίες, όπως γίνονται παντού όπου εφαρμόζονται μέτρα. Κι αν σε έλεγχο μέσα σε ναό εντοπιστεί πιστός χωρίς rapid test ή χωρίς πιστοποιητικό, τότε θα του επιβληθεί το πρόστιμο των 300 ευρώ. Το οποίο ΔΕΝ θα επιβληθεί στον ιερέα γιατί «δεν είναι ο ιδιοκτήτης του ναού».

«Όποιος πιαστεί χωρίς rapid test στην εκκλησία, θα το πληρώσει…αλλά οι ιερείς δεν πρόκειται να έχουν επιπτώσεις» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας τη «χάρη» μόνο στην εκκλησία και όχι στον εμπορικό σύλλογο που είχε αιτηθεί κάτι αντίστοιχο.

Ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών είχε πει: «Πρότασή μας η ευθύνη να φύγει από το κατάστημα και να αφορά αποκλειστικά και μόνο στον πελάτη, εάν είναι εμβολιασμένος, εάν έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά ή εάν έχει κάνει το rapid test. Η ευθύνη θα πρέπει να βαρύνει μόνο τον καταναλωτή. Δεν μπορεί να γίνουμε εμείς και αστυνομικοί, και δεν μπορεί να επιβάλλονται τέτοιες ποινές σε έναν εργαζόμενο σε εμπορικό κατάστημα».

Διπλό πρόστιμο προβλέπει η κυβέρνηση στα μαγαζιά, καθώς το ένα βαραίνει τον ιδιοκτήτη και το άλλο τον πελάτη εάν δεν έχει πιστοποιητικό ή rapid test. Όμως τα πράγματα δεν είναι ίδια στις εκκλησίες! Εκεί το πρόστιμο το επωμίζεται αποκλειστικά και μόνο ο πιστός και όχι οι ιερείς.

«Η υποχρεωτικότητα δεν εξετάζεται, το lockdown δεν το θέλει κανείς και για την ώρα δεν συζητείται, και στις εκκλησίες θα γίνονται έλεγχοι από την αστυνομία και τα πρόστιμα δεν θα επιβάλλονται στους ιερείς, αλλά τους πιστούς», είπε ο Γιάννης Οικονόμου!

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε πως… νίπτει τας χείρας της για τους ελέγχους στους ανεμβολίαστους πολίτες που πηγαίνουν στις Εκκλησίες. Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι έλεγχοι θα γίνονται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια, χθες (22.11.2021) η Ιερά Σύνοδος τόνισε πως δεν μπορεί να ελέγχει τους πιστούς.

Ο Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων και στα σούπερ μάρκετ, αναφέροντας ότι «δεν είναι πολλά που μπορούμε να κάνουμε ακόμα… Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην αλλάξει το μείγμα της πολιτικής, να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.