Με την επάνοδο του ΓΑΠ… ο Πύργος της Βαβέλ καταρρέει!

Νίκος Νικολόπουλος

Η απλή αναλογική αλλάζει όλες τις μεταβλητές που προσδιορίζουν τα αποτελέσματα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης καθώς επίσης κάνουν σχεδόν ανέφικτο  και το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Μεγάλη αξία θα έχουν τα ποσοστά άρα και οι έδρες που θα καταλάβουν τα κόμματα στην επόμενη Βουλή, η διάθεση συνεργασίας και η σύμπτωση στα ουσιώδη πολιτικά και κοινωνικά  αιτούμενα

Τούτων δοθέντων η διαβεβαίωση του Κ. Μητσοτάκη για εξάντληση της τετραετίας όχι μόνον  δεν πείθει πλέον κανέναν αλλά και τον οδηγεί στη πολιτική απομόνωση .

Μέχρι σήμερα – στο τρίτο χρόνο – κυβέρνησης και έχει αλλάξει πολλές φορές πορεία αφού κανένα από τα στρατηγήματα δεν του βγήκε.

Η αλαζονική στάση του η μόνος -αυτοδύναμος- η τίποτα μπορεί να τον οδηγήσει να χάσει αυγά και καλάθια αλλά και πιθανά αδιέξοδα που θα τον οδηγήσουν στην έξοδο του ΜΑΞΙΜΟΥ αφού η αυτοδυναμία θέλει σχεδόν  38% να έχει πιάσει ο Μητσοτάκης …

Εάν σκεφθούμε ότι στις νικηφόρες εκλογές πήρε 39% αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί σχεδόν ουτοπία η αυτοδυναμία …

Η κόπωση των πολιτών θα εκδηλωθεί μέσα στο χειμώνα αφού πολλοί αρνητικοί  παράγοντες θα παίξουν ρόλο σε αυτό, εκτός από τους οικονομικούς δείκτες, είναι η ακρίβεια των βασικών ειδών διατροφής, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, της βενζίνης, του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και η πορεία του νέου κύματος της πανδημίας.

Υπάρχουν και πολλοί ακόμα αρνητικοί παράγοντες που θα δημιουργήσουν φυγόκεντρες τάσεις στο εκλογικό σώμα που θα θυμίζουν κοινωνικές αναταράξεις όμοιες με εκείνες του 2012. Εξ άλλου και η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να κατεβεί στη μάχη της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο κόμμα. Είναι αναμφίβολο ότι επηρεάζει το πολιτικό σύστημα, αφού τυχόν εκλογή του θα επιφέρει αλλαγές στη στρατηγική και στη γεωγραφία των άλλων κομμάτων όχι μόνον της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης.

Με την «αντιδεξιά» πολιτική του στάση και ρητορεία ο Γ. Παπανδρέου με την ενδεχόμενη εκλογή του στην προεδρία του κομματος του, αποστερεί από τον Μητσοτάκη κάθε πιθανότητα και δυνατότητα να συνεχίσει όπως κάνει μέχρι τώρα , ως δεκανίκι τους βουλευτές του.

Ασφαλώς αυτό σε καμμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ δεν θα οξυνθεί η πως και τα δύο κόμματα δεν θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν ψηφοφόρους το ένα από το άλλο. Από την ώρα που θα γίνει συνείδηση η νέα πολιτική πραγματικότητα της μη στήριξης του από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τότε και πάλι θα μείνει «ανάδελφο» κομμα η κεντροδεξιά και θα υποχρεωθεί ο Μητσοτάκης αφενός να σεβαστεί τη πολιτική παράδοση ,τις αρχές , τις αξίες, και τα ιστορικά στελέχη της παράταξης , αφετέρου δε να έρθει σε μετωπική πολιτική σύγκρουση με τον ολετηρα της πατρίδας και του λαού μας , πλην όμως χειραγωγού πολλών σημερινών υπουργών, που με «υποσχετική» παραχωρήθηκαν απο τον ΓΑΠ στον ΚΟΥΛΗ…

Ο Κ.Μητσοτάκης θα υποχρεωθεί να ξεβολευτεί και να περάσει σε κατάσταση συναγερμού και πραγματικής ουσιαστικής ιδεολογικοπολιτικής  αντιπαράθεσης με τον γόνο της φαμίλιας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δηλαδή με το στρατό των «αιωνίων» αντιπάλων .

Επίσης πρέπει εδώ και τώρα να πάψει να ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΕΙΤΑΙ… δηλαδή να κείται φιλικά (ή τουλάχιστον ανεκτικά) προς την ανομία, τον εποικισμό, τους λαθρομετανάστες και τον αριστερό εθνομηδενισμό.

Θα σταματήσει, να λειτουργεί εχθρικά προς τον Χριστιανισμό, τον πατριωτισμό, την τάξη και την ασφάλεια.

Επίσης Γιώργος Παπανδρέου θα υποχρεωθεί – θέλει δεν θέλει – να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Γιατί μας παρέδωσε σιδηροδέσμιους στο ΔΝΤ

Τώρα που είναι και πάλι υποψήφιος πρέπει επιτέλους να απαντήσει στον βασανισμένο Ελληνικό λαό για την μεθόδευση της εγκληματικής υπαγωγής της Ελλάδας, το 2010,  στο πρώτο Μνημόνιο, όταν μάλιστα ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής Ομπάμα, στο βιβλίο του τον εξευτελίζει … και του χρεώνει βαρύτατες προσωπικές ευθύνες.

Τώρα πρέπει να μας εξηγήσει ποιος έδωσε το δικαίωμα του Τραα του ΔΝΤ, να απαιτεί απο τον ΓΑΠ να αναθεωρήσει ο υπουργός του Γ. Παπακωσταντίνου, τα στατιστικά στοιχεία  του ελλείμματος του 2009, γράφοντας του επιλέξει «γρήγορα, σιωπηρά και με εχεμύθεια»;

Με την επάνοδο του ΓΑΠ, ο Πύργος της Βαβέλ καταρρέει…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.