“Χαστούκι” στον Άδωνι Γεωργιάδη από Τζιτζικώστα-Πατούλη! “Ανεφάρμοστες” οι ρυθμίσεις που φέρνει για τις λαϊκές “δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν” – Τι προτείνουν

“Άκυρο” στον υπουργό Ανάπτυξης ρίχνουν οι “ομόσταυλοί” του περιφερειάρχες Απόστολος Τζιτζικώστας και Γιώργος Πατούλης, σε επιστολή τους για τις αλλαγές και τις ρυθμίσεις που επιμένει να εφαρμόσει στις λαϊκές αγορές ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντάς τες “ανεφάρμοστες”.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Α’ αντιπρόεδρος, περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης εκτιμούν ότι ειδικά οι ρυθμίσεις που σχετίζονται με ζητήματα λειτουργίας των λαϊκών αγορών μέσω των Αναπτυξιακών Οργανισμών των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας “δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν” και προτείνουν την ίδρυση αυτοτελούς νομικού προσώπου από την Περιφέρεια για τη διαχείριση των ζητημάτων των λαϊκών αγορών.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«Επανερχόμενοι στις εισηγήσεις μας αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών της χώρας, και παρά το γεγονός ότι έχουμε ήδη ζητήσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων να περιέλθουν στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, σας γνωρίζουμε ότι οι νομοθετικές προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των θεμάτων του υπαίθριου εμπορίου, των λαϊκών αγορών, κλπ., και αφορούν σε ζητήματα λειτουργίας μέσω των Αναπτυξιακών Οργανισμών των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ανεφάρμοστες και δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Πρόταση μας παραμένει η ίδρυση ενός αυτοτελούς νομικού προσώπου από κάθε Περιφέρεια, σε κάθε όμως περίπτωση και οπωσδήποτε ενός νομικού προσώπου από την Περιφέρεια Αττικής και ενός από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αποκλειστικό σκοπό λειτουργίας την οργάνωση, διοίκηση, διαχείριση και εποπτεία των λαϊκών αγορών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, όπως άλλωστε ισχύει μέχρι σήμερα μέσω των Διευθύνσεων Λαϊκών Αγορών, υπό τον έλεγχο των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να διατηρηθεί σε ισχύ η πρόβλεψη της παρ.5 του άρ.28 του ν.4497/2017 αναφορικά με την αρμοδιότητα των Περιφερειών στη σύσταση ‘Επιτροπών Λαϊκών Αγορών Περιφερειακής Ενότητας’».

με πληροφορίες από την avgi.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.