ΚΙΝΑΛ: Κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές

Δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ και τερματίζονται έτσι τα σενάρια για πιθανή αναβολή ή παράταση του χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασιστεί.

Η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) συνεδρίασε σήμερα κι επιβεβαίωσε οτι οι κάλπες θα στηθούν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί. Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των υποψηφίων.

«Ομόφωνα επιβεβαίωσε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, θα διεξαχθούν την 5η και την 12η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την από 3/10/2021 απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής».

ΚΙΝΑΛ ΙΝΤΙΜΕ

ΚΙΝΑΛ: Έντονες διεργασίες για τον μεταβατικό επικεφαλής της Κ.Ο.

Τη Δευτέρα το απόγευμα πρόκειται να συνεδριάσει η Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ για να αποφασίσει σχετικά με τις εκκρεμότητες που προκύπτουν μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο έχουν ενταθεί για τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Ο γραμματέας της Κ.Ο., Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι θα συγκαλέσει και τους 22 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, και η εισήγηση του θα είναι, «για τη λειτουργία της Κ.Ο στο πλαίσιο της ενότητας που μας παρήγγειλε η πρόεδρος μας αλλά και της αναγκαίας συνέχειας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της».

Συγκεκριμένα ο γραμματέας είπε: «Έως την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, θα εισηγηθώ τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης. Επίσης ως προς τις αρμοδιότητες των βουλευτών για τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς και τις Επιτροπές της Βουλής, θα εισηγηθώ να συνεχίσουν ως έχουν».

Ο κ. Κεγκέρογλου προσέθεσε ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας γίνεται αφού υπάρχουν και επείγοντα λειτουργικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ενώ υπενθύμισε ότι «οι εκλογές στις 5 ή και 12 Δεκεμβρίου όπου θα αναδειχτεί ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, γίνονται με τη διαδικασία που έχει δρομολογήσει η πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά».

Φώφη Γεννηματά

ΚΙΝΑΛ: Τι είχε δηλώσει νωρίτερα ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας για την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε πως “παρακαταθήκη είναι η ενότητα”.

Όπως σημείωσε ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, “πολύ νωρίς η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει για τη συντομότερη ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Έχει προσδιοριστεί η 5η Δεκεμβρίου ή η 12η, έχουμε τις εκλογές.

“Με την ανάδειξη-ανάληψη από τον νέο πρόεδρο από τις 5 ή τις 12 θα έχουμε και τα νέα δεδομένα, εμείς ως τότε θα λειτουργήσουμε θεσμικά και σύμφωνα με την παραγγελιά της Φώφης: Ενότητα και υπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος όχι μόνο της παράταξης αλλά και της χώρας” επεσήμανε ο Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ ακολούθως είπε:

“Στις μέρες αυτές την ευθύνη για τη λειτουργία του κόμματος έχει ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και για την ΚΟ θα έχουμε μετά τη σημερινή ανακοίνωση της ημερήσιας διάταξης από τη Βουλή, θα έχουμε συνεδρίαση της ΚΟ τη Δευτέρα, στην οποία θα εισηγηθώ θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία μέχρι την ανάδειξη του νέου προέδρου. Δεν θα διασαλεύσουμε με κανέναν τρόπο την εκλογική διαδικασία. η εισήγησή μου δεν θα περιλαμβάνει διαδικασία υποψηφιοτήτων, ψηφοφοριών, μεταβατικών προέδρων ή ό,τι άλλο. Θα έχουμε θεσμική λειτουργία”.

Βασίλης Κεγκέρογλου ΚΙΝΑΛ

“Συγκεκριμένα ο γραμματέας ΚΟ θα εκτελεί λειτουργικά και θεσμικά τα καθήκοντα του προέδρου μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου.Τυχαίνει να είμαι εγώ ο γραμματέας. Και  το πολιτικό βάρος της εκπροσώπησης στη Βουλή, όπως το έχουν σηκώσει μέχρι τώρα οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης, σε συνεργασία μαζί μου μέχρι τώρα, θα έχουμε την παρουσία στη Βουλή” πρόσθεσε.

“Δεν κρίνεται σκόπιμο, το πνεύμα όλων των βουλευτών είναι να κινηθούμε θεσμικά και λειτουργικά. Άρα η εισήγησή μου είναι ο γραμματέας να εκτελεί θεσμικά και λειτουργικά τα καθήκοντα  του προέδρου και οι δύο εκπρόσωποι θα έχουν το μεγάλο πολιτικό βάρος στην Ολομέλεια, στα νομοσχέδια, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο…  το πνεύμα όλων των βουλευτών είναι στο πνεύμα αυτό” υπογράμμισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.