Με ποιον ακριβώς «συμφωνούν» οι ΗΠΑ; Πάντως όχι με τον Δένδια!

Ερήμην Δένδια τα περί συμφωνίας «αορίστου χρόνου»!

Αναφερθήκαμε νωρίτερα στην ανακοίνωση – πρόκληση των ΗΠΑ, αναφορικά με τις συζητήσεις για την ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με την Ελλάδα. Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του ελληνικού κράτους, καθώς ο ισχυρισμός που διατυπώνεται με «αφορμή» την σύναψη της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας παραπέμπει σε έναν συγκεκαλυμμένο αλλά σαφέστατο εκβιασμό.

Μόνον έτσι μπορεί να περιγραφεί ο ισχυρισμός των ΗΠΑ, ότι οι συζητήσεις με την Ελλάδα για την ανανέωση της αμυντικής συνεργασίας των δύο κρατών, καταλήγει σε συμφωνία «αορίστου χρόνου»! Γεγονός φυσικά ανεπίτρεπτο, διότι κάτι τέτοιο συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, η οποία δεν δύναται να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο χωρίς αυξημένη πλειοψηφία.

Σχολιάσαμε λοιπόν την αφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για αυτή την εξέλιξη. Τα πράγματα όμως όπως φαίνεται είναι ακόμα χειρότερα. Αυτό, διότι το υπουργείο εξωτερικών και ο υπουργός Νίκος Δένδιας, αγνοούν πλήρως μία τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Δύο τινά συμβαίνουν λοιπόν. Είτε οι αμερικανοί δεν λένε την αλήθεια, είτε οι συζητήσεις γίνονται απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου, ερήμην του υπουργού εξωτερικών!

Ότι από τα δύο εάν συμβαίνει, η ελληνική πλευρά οφείλει επιτέλους να δώσει μία σαφή απάντηση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.