Οι πέντε προτάσεις Τσίπρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, στην οποία βρίσκεται ενόψει της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και πραγματοποιώντας συναντήσεις.

Σήμερα το απόγευμα είχε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης για την πορεία της οικονομίας και τα απαιτούμενα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αδιανόητους τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας. Έκανε μάλιστα λόγο για «ανεύθυνη, αν όχι εγκληματική» στρατηγική.

«Θεωρώ αδιανόητο με αυτές τις συνθήκες στην πραγματική οικονομία να βλέπουμε την κυβέρνηση να βγάζει ανακοινώσεις και να πανηγυρίζει για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα είμαστε όλοι ευτυχείς να ανακάμψει η οικονομία, αλλά δεν πρέπει να βρεθούμε μπροστά στο να λέμε ότι η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απεβίωσε. Εδώ δεν είναι θέμα στατιστικής, δεν είναι θέμα αριθμών που ευημερούν. Πρέπει και οι άνθρωποι. Και η πραγματική οικονομία, με πυρήνα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, βρίσκεται σε πρωτοφανή δυσκολία. Δεν είμαι υπερβολικός να πω ότι αισθάνομαι ότι είναι ίσως η μεγαλύτερη δυσκολία από τα χρόνια της κρίσης».

Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση για τις ανατιμήσεις, προτείνοντας πέντε μέτρα που όπως είπε θα βάλουν φρένο στην ακρίβεια.

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε:

  • Αναστολή του φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.
  • Πάγωμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.
  • Αναστολή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα νοικοκυριά.
  • Σημαντική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη.
  • Επέκταση των επιδομάτων θέρμανσης και σε ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια και αυτό αφορά ιδιαίτερα τη Βόρεια Ελλάδα λόγω του πιο ψυχρού και μεγαλύτερου σε διάρκεια χειμώνα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.