Καίγεται και το «δυνατό χαρτί» της κυβέρνησης

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης τα καταφέρνει άριστα και κάνει πρωταθλητισμό στην καινοτομία! Αυτό θα σκεφτεί κάποιος, αν δεν έχει σχέση με την ελληνική καθημερινότητα και δώσει βάση μόνο στις αγιογραφίες που δημοσιεύονται για τον κ. Πιερρακάκη στα συστημικά ΜΜΕ. Εδώ και καιρό παρουσιάζεται από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο σαν ιδιοφυής… «κομπιουτεράς» πολιτικός, που μας γλιτώνει από τον Μολώχ της γραφειοκρατίας, και σαν ειδήμων περί την πληροφορική που εκσυγχρονίζει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τη Δημόσια Διοίκηση. Φυσικά, όλα τα παραπάνω «πουλάνε» σε όλους όσοι θέλουν να «αγοράσουν». Πείθουν όσους είναι αποφασισμένοι να πειστούν.

Την εποχή της επανάστασης της Τεχνητής Νοημοσύνης, η -ξεπερασμένη από τις εξελίξεις- κυβερνητική προπαγάνδα πανηγυρίζει επειδή κατόρθωσε να εκδίδονται μερικά πιστοποιητικά μέσω διαδικτύου – μια υπόθεση την οποία θα μπορούσε να αναλάβει μια ομάδα φοιτητών από τεχνολογικό πανεπιστήμιο και να τη φέρει σε πέρας σύντομα και με επιτυχία.

Όμως, η υπερβολή, όπως και το ψέμα, έχει κοντά ποδάρια και το πόσο μπορεί να αποδώσει κάποιος πολιτικός το δείχνει η ίδια η πραγματικότητα, και δεν το αποφασίζουν οι παχυλά αμειβόμενοι δημοσιοσχεσίτες οι οποίοι υποδύονται τους δημοσιογράφους. Αυτό ισχύει και για τον κ. Πιερρακάκη. Το «δυνατό χαρτί» της κυβέρνησης καίγεται από το διάτρητο σύστημα καταχώρισης των εμβολιασμών. Κάθε μέρα, το κοινό ενημερώνεται για υποθέσεις έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού για τον κορονοϊό. Καθώς δείχνουν τα πράγματα, δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά για μια πρακτική που έχει λάβει διαστάσεις… πανδημίας.

Η μοναδική απάντηση στα εύλογα ερωτήματα που προκαλούν οι υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού είναι ότι θα υπάρξει μέριμνα ώστε να τιμωρούνται αυστηρά ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει στους Ελληνες τι πήγε στραβά με το σύστημα καταχώρισης εμβολιασμών και ποια μέτρα θα λάβει ώστε να κλείσουν τα ηλεκτρονικά «παραθυράκια», τα οποία χρησιμοποιούν όσοι εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά. Λες και ο Κυριάκος Πιερρακάκης δεν οφείλει εξηγήσεις και πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν… ειδική περίπτωση.

Όλοι, όμως, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις. Ουδείς βρίσκεται στο απυρόβλητο…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.