Η ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ εγκαινίασαν το έργο οδικής και σιδηροδρομικής διασύνδεσής τους

Η Νότια Κορέα και η Βόρεια Κορέα εγκαινίασαν σήμερα το έργο για τον εκσυγχρονισμό και τη διασύνδεση οδικών αρτηριών και σιδηροδρομικών γραμμών στα σύνορά τους.

Η τελετή θεμελίωσης ξεκίνησε γύρω στις 10 το πρωί (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας), στο σταθμό Πανμούν, στη συνοριακή πόλη Κεσόνγκ της Βόρειας Κορέας.

Παρευρέθησαν περίπου 200 άτομα και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με το υπουργείο Επανένωσης της Νότιας Κορέας.

Η πραγματοποίηση της τελετής αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση κορυφής μεταξύ του προέδρου της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, το Σεπτέμβριο. Κατά την πρώτη τους συνάντηση κορυφής τον Απρίλιο, ο Μουν και ο Κιμ συμφώνησαν να εκσυγχρονίσουν και εντέλει να διασυνδέσουν τις οδικές αρτηρίες και τις σιδηροδρομικές γραμμές στα σύνορα των χωρών τους.

Στη σημερινή τελετή εκφώνησαν λόγους ο υπουργός Γαιών, Υποδομών και Μεταφορών της Νότιας Κορέας, Κιμ Χιουν-μι, και ο Κιμ Γιουν Χιοκ, ο υφυπουργός Σιδηροδρόμων της Βόρειας Κορέας.

Μεταξύ των παρευρεθέντων από την πλευρά της Νότιας Κορέας ήταν και πέντε πολίτες που είχαν χωριστεί από τους συγγενείς τους στη Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας (1950-1953).

Όλες οι σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών είχαν διακοπεί εξαιτίας του Πολέμου της Κορέας, ο οποίος έληξε με συμφωνία κατάπαυσης πυρός….

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.