Άδωνις: Έρχονται ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην αύξηση του πληθωρισμού τονίζοντας πως θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα .

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε τα εξής: «Λόγω της διεθνούς αύξησης των τιμών, στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα ναύλα και στις πρώτες ύλες Θα υπάρξουν υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα. Δεν θα έρθουν δυνάμει της κυβέρνησης. Δεν είναι στη δυνατότητά μας να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία»,

Ο υπουργός προέτρεψε τους καταναλωτές να αξιοποιούν την υπηρεσία e καταναλωτής προκειμένου πριν προβούν σε αγορές, να ενημερωθούν για τα σημεία που θα βρουν φθηνότερα τα είδη που θέλουν να αγοράσουν.

«Η διαφορά δεν είναι απλώς 40 λεπτά ή 1 ή 2 ευρώ -που και αυτά έχουν τη σημασία τους- αλλά μπορεί να διαπιστώσει διαφορές δεκάδων ευρώ για το ίδιο είδος».

Επίσης, δήλωσε υπερήφανος για την πορεία του διεθνούς δείκτη της μεταποιητικής δραστηριότητας για την Ευρώπη, διότι φαίνεται ότι στην Ελλάδα τον Αύγουστο σημειώθηκε η μεγαλύτερη παραγωγική και εξαγωγική επίδοση όλων των εποχών.

«Συνεπώς η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια χώρα υπηρεσιών. Αργά και σταθερά, διαμορφώνεται σε μια χώρα παραγωγικής δραστηριότητας και εξαγωγών. Αυτό δεν είναι επιτυχία μόνον του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα οικονομικά μέτρα της οποίας αποδίδουν και αυτό φάνηκε και από τις αγορές από τα ομόλογα που δανειστήκαμε προχθές, αλλά είναι μια συνολική επιτυχία του ελληνικού λαού», είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

ΚΙΝΑΛ κατά Γεωργιάδη: Προκλητικές δηλώσεις περί ανατιμήσεων- Να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Απαράδεκτες και προκλητικές» είναι για το Κίνημα Αλλαγής οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρει πώς ο υπουργός «ουσιαστικά όχι μόνο απόλυτα δικαιολογεί, αλλά και απαράδεκτα πυροδοτεί νέο κύμα ανατιμήσεων εις βάρος των ελληνικών νοικοκυριών».

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, «η κυβέρνηση καλύπτει ουσιαστικά το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη και πρώτα στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος», έτσι καλεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού να παρέμβει άμεσα για να εμποδίσει εναρμονισμένες πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.