Καρανίκας: Ζήτησε συγγνώμη για την ανάρτησή του σχετικά με την κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η αρχική ανάρτηση που είχε κάνει ο Νίκος Καρανίκας

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Στο ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς για την ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε:

“Δυσκολεύεται κανείς να βρει λόγια που να περιγράφουν το μέγεθος της αθλιότητας. Γνωρίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός και η οικογένειά του αποτελούν στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η στρατηγική τους επιλογή να πλήξουν τον χαρακτήρα του Πρωθυπουργού, τη σύζυγό του, τα παιδιά του. Αντιλαμβανόμαστε για τι μιλάμε; Στοχοποιείται ένα νέο κορίτσι, 18 χρονών, στην αφετηρία ενός ξεκινήματος της ζωής του, πράγματα αχαρακτήριστα”.

Όπως υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου “εδώ δεν έχει χαθεί απλώς το μέτρο, μιλάμε για έναν κατήφορο χωρίς τελειωμό. Υπάρχουν δύο θέματα. Πρώτον σε τέτοιου είδους αθλιότητες και ανηθικότητες είναι σαφές ότι από εδώ και πέρα τον λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Στις Δημοκρατίες, θεσμικά, οι πολίτες θωρακίζονται απέναντι σε αυτού του είδους τις αθλιότητες με τους κανόνες του Κράτους Δικαίου”.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Καρανίκας ήταν ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρώην Πρωθυπουργού και “συνοδοιπόρος του από τα φοιτητικά τους χρόνια”.

“Έχει περάσει μία ολόκληρη ημέρα απ’ αυτό και θα το πω απλά, δεν έχει βρεθεί κανένας να τον μαζέψει. Δεν έχει βρεθεί κανένας να τον αποδοκιμάσει. Δεν θέλω να θυμίσω ότι σε περιπτώσεις όχι αντίστοιχες -γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις- που στελέχη της ΝΔ ξεφεύγουν από τους ηθικούς και αξιακούς κανόνες τοποθέτησης στον δημόσιο βίο που έχουμε θέσει, τι συμβαίνει. Αποδοκιμάζονται, διαγράφονται, απομακρύνονται αμέσως. Όχι για τέτοιου είδους αισχρότητας και αθλιότητας θέματα. Και μία ημέρα μετά δεν έχει βρεθεί κανείς να αποδοκιμάσει ή να μαζέψει τον κ. Καρανίκα γι’ αυτές τις αθλιότητες”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατέληξε λέγοντας ότι “επιβεβαιώνεται ο φόβος μας ότι το χειρότερο από το να είσαι ανίκανος, είναι το να είσαι ικανός για όλα. Ότι αυτός ο κατήφορος που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση, δεν φαίνεται να έχει τέλος”.

Ο Νίκος Καρανίκας ζήτησε συγγνώμη μετά τον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με όσα έγραψε για τη Δάφνη Μητσοτάκη. Κατέβασε την αρχική ανάρτησή του στα social media, αναφέροντας πως επρόκειτο για παραπληροφόρηση.

“Κατέβασα το ποστ που έκανα κριτική στην στάση του Μητσοτάκη με αναφορά στην κόρη του και την κατοχή ΜΚΟ. Μόλις ενημερώθηκα ότι δεν ισχύει και ότι αυτό που έγραψα είναι ειδησεογραφικά λάθος και γι’ αυτό ζητάω συγνώμη σε όλες και όλους για την παραπληροφόρηση .

Είναι προφανές ότι δεν κάνω κριτική στη κόρη του Μητσοτάκη που όπως κάθε νέο παιδί θέλει να σπουδάσει και η οικογένειά της έχει την οικονομική δυνατότητα να την στείλει στο εξωτερικό, αλλά στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που την ίδια ώρα στερεί τη δυνατότητα σπουδών σε 40.000 μαθητές, για να τους δώσει πελατεία στα κολέγια. Είναι χυδαία πολιτική επιλογή του.

Και για να τελειώνει το παραμύθι, δεν είμαι σύμβουλος του κ. Τσίπρα και εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις. Είτε αυτές είναι σωστές, είτε είναι λάθος” έγραψε στη νέα ανάρτησή του.

Καρανίκας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.