Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να υπάρχουν ανεξάρτητοι φορείς για να μην εκθέτουν την Κυβέρνηση!

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση για την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών στη Βουλή, ήταν επιεικώς προκλητική. Σε τι να πρωτοσταθεί κανείς… Το newsbreak.gr επεσήμανε χθες κάποια από τα εξοργιστικά που είπε ο Πρωθυπουργός, αλλά το… υλικό είναι ανεξάντλητο.

 

Αυτή τη φορά ο κ. Μητσοτάκης τα έβαλε με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo, γιατί προφανώς του… χάλασαν τη ζαχαρένια και το αφήγημα ότι ο «στρατηγός άνεμος» (σ.σ. για να θυμηθούμε και τα παλιά) έφταιγε (μαζί με την κλιματική αλλαγή που φταίει για όλα σύμφωνα με τις κυβερνητικές δικαιολογίες) που κάηκε η μισή Ελλάδα.

Φαίνεται ότι το μεγαλοπρεπέστατο «άδειασμα» του Αστεροσκοπείου στον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος προσπαθούσε να πείσει ότι στο Τατόι κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος της φωτιάς οι άνεμοι έφταναν τα 6 μποφόρ, την ώρα που ήταν μόλις… 2, ενόχλησε πάρα πολύ το Μαξίμου, το οποίο έβλεπε όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα να το διαψεύδουν.

Είπε ο Πρωθυπουργός χαρακτηριστικά:

«Θέλω να σας πω μετά βεβαιότητας, ότι ναι, ανεξάρτητοι φορείς, όπως η ΕΜΥ, όπως το Αστεροσκοπείο, θα πρέπει να συμπτυχθούν μέσα στην Πολιτική Προστασία. Πρέπει να αποτελούν μέρος της Πολιτικής Προστασίας και να μην είναι ανεξάρτητοι φορείς. Αυτή είναι η πρότασή μας, με χαρά να τη συζητήσουμε μαζί σας, να ακούσουμε τις απόψεις σας. Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε διαφορετικές απόψεις και να τσακώνονται οι μετεωρολόγοι για το αν ο άνεμος ήταν 4 μποφόρ, ή 6 μποφόρ, ή 8 μποφόρ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Συνολικά για την εικόνα της χώρας δεν είναι σοβαρά πράγματα. Πρέπει να υπάρχει μια δομή εντός της Πολιτικής Προστασίας που να ενσωματώνει την καλύτερη δυνατή τεχνογνωσία που το κράτος έχει ως προς τα προγνωστικά μοντέλα».

Δεν γίνεται να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, δεν γίνεται να μη συμφωνεί κάποιος με την κυβέρνηση , δεν γίνεται να την εκθέτει, πώς να το κάνουμε…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.