Πανηγύρισαν οι ασφαλιστικές εταιρίες μετά την «αποκάλυψη» του Μητσοτάκη για τις αποζημιώσεις

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό ο πρωθυπουργός προωθεί τα ιδιωτικά συμφέροντα πάνω στις περιουσίες που έγιναν στάχτη από ανικανότητα και έλλειψη μέσων

Σχεδιάζει ο πρωθυπουργός να αποσύρει σταδιακά την αρωγή του κράτους στους πολίτες που υπέστησαν καταστροφή των περιουσιών τους από φυσικές καταστροφές; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης να στερήσει από τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί το δικαίωμα να εξετάζονται δωρεάν για τον κορωνοϊό στις δημόσιες δομές υγείας, προχώρησε σε μια σοκαριστική αποκάλυψη από το βήμα της Βουλής για τις μελλοντικές του βλέψεις.

Μπορεί τόσο καιρό ο δημοσιογράφος τους ΣΚΑΙ Άρης Πορτοσάλτε να βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής (σ.σ. δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε) για τους απαράδεκτους και κυνικούς ισχυρισμούς του ότι οι πολίτες που κλαίνε τώρα στα αποκαΐδια των σπιτιών τους, έπρεπε να είχαν φροντίσει να τα… ασφαλίσουν, κανείς δεν περίμενε όμως ότι θα ακουστούν αντίστοιχες απόψεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας!

«Οικισμοί αλλά και σπίτια κοντά ή μέσα στις δασικές θα οφείλουν να διέπονται από ειδικές πυρίμαχες προδιαγραφές κατασκευής. Έχω ήδη δώσει εντολή στον αρμόδιο υφυπουργό περιβάλλοντος να εκδώσει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Όπως βέβαια θα πρέπει να μας απασχολήσει στο μέλλον η ασφάλισή τους. Η ασφάλιση συνολικά της ακίνητης περιουσίας έναντι των φυσικών καταστροφών» δήλωσε ο πρωθυπουργός και άφησε άφωνους όσους τον παρακολουθούσαν.

Δηλαδή οι πολίτες θα πρέπει να φροντίσουν να ασφαλίσουν τα σπίτια τους από φωτιές, σεισμούς, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους και ότι άλλο συνεπάγεται με τις φυσικές καταστροφές! Γιατί άραγε; Το επιτελικό κράτος θα αποσυρθεί από τις αποζημιώσεις των ανθρώπων που είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται; Που έλαβαν εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους επειδή οι πυροσβεστικές δυνάμεις, και η πρόληψη και η οργάνωση αποδείχτηκαν ακόμα μια φορά κατώτερες των περιστάσεων;

Πλέον η κυβέρνηση δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να κρύψει τη στήριξή της στα ιδιωτικά συμφέροντα και αυτό είναι ένα γεγονός που προκαλεί τρόμο και απέχθεια. 

Φήμες λένε ότι αυτή την ώρα οι ασφαλιστικές εταιρίες ανοίγουν σαμπάνιες στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.