Προς τι τα αισχρά συνθήματα κατά του Κυριάκου; Τις πταίει;

Περιδιαβαίνοντας τα σόσιαλ μύδια, αλλά και τον ηλεκτρονικό τύπο, βλέπω αυτές τις μέρες μια περίεργη οργή που διατυπώνεται με βάρβαρη αισχρότητα εναντίον του πρωθυπουργού.

Αναφέρομαι στο πρόστυχο σύνθημα «Μητσοτάκη γ…..αι» που έχει κατακλύσει όχι μόνο ηλεκτρονικά προφίλ και τοίχους στο φέσιμπουκ και αλλού, αλλά και τους κανονικούς τοίχους στους δρόμους και στις γειτονιές, ενώ έχει προσλάβει διαστάσεις πανδημίας με γυμνούς συνέλληνες να το σχηματίζουν σε παραλίες, και παράλληλα ήδη έχει γίνει μέχρι και τραγούδι που όπως λένε ακούγεται σε συναθροίσεις και μαζώξεις νέων, ακόμη και σε μπιτς μπαρ απανταχού στην επικράτεια.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ο Κυριάκος δίνει την μητέρα όλων των μαχών τόσο εναντίον της ύπουλης πανδημίας, όσο και κατά των αμέτρητων πυρκαγιών που κατακαίουν τον τόπο.

Τι συμβαίνει;

Πόθεν πηγάζει τόση οργή;

Γιατί να κυριαρχεί αυτό το αισχρό σύνθημα, που εμένα τον παλιό μου θυμίζει ένα ανάλογο που κυριαρχούσε τη δεκαετία του ’60, όταν ήμουν μικρό παιδάκι, και ήταν το περίφημο «Μητσοτάκη κάθαρμα», που δονούσε την Ελλάδα;

Και καλά, τότε ο μπαμπάς του Κυριάκου ήταν συνυπεύθυνος (λένε κάποιοι κακοπροαίρετοι) της αποστασίας που έριξε τη κυβέρνηση Παπανδρέου και άνοιξε το δρόμο για την επτάχρονη χούντα (με την εθνικά ζημιογόνα κατάληξη που όλοι ξέρουμε).

Σήμερα όμως τι παίζει;

Γιατί αυτό το μίσος στον μεγάλο τιμονιέρη;

Μήπως κάποιοι ετοιμάζουν λύσεις με ερπύστριες και λοχίες;

Και να μου πείτε ότι έχει απέναντί του θηρία, που ορέγονται την εξουσία και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τον συκοφαντήσουν; Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο Σαμαράς π.χ. είχε απέναντί του τη Μέρκελ, τη Ραχήλ, τον Λαζόπουλο, την τρόικα, τους αγαναΧτιστές, τους ντορικούς, τον Μπάνο τον Συγκαμένο, τον Χαϊκάλη, τον Σύριζα με το γελαστό παιδί και τη Ζωζώ που υπόσχονταν σε όλους τα πάντα όλα, και σχεδόν σύμπασα την κοινωνία η οποία πίστευε ακράδαντα ότι χρεοκοπήσαμε λόγω μνημονίων και όχι το αντίθετο.

Και παρ’ όλα αυτά το χειρότερο που ειπώθηκε για εκείνον ήταν «γκαβός», «πιτσαδόρος», «γερμανοντυμένος», και «μπροδότης».

Με τον Τράγκα να ουρλιάζει κάθε πρωί στο ραδιόφωνο «Αντωνάκη, πες αλεύρι… ο Αλέξης σε γυρεύει».

Μέχρις εκεί…

Δεν έφτασε ο κοΖμάκης στο σημείο να τον καθυβρίζει με πεζοδρομιακό τρόπο, και μάλιστα να γδύνεται στις παραλίες και να σχηματίζει απαράδεκτα συνθήματα με τα γυμνά και πλαδαρά κορμιά του.

Ούτε να ψάχνει τα ματσούκια των ρεπόρτερ για να πετάξει live και on air χυδαία βρισιά εναντίον του.

Και μιλάμε για εποχές που η ΝΔ βία βία έπιανε ένα 20%, με κινήματα του στυλ «Δεν Πληρώνω» να κατακλύζουν τους δρόμους και τις πλατείες, και τους περισσότερους Έλληνες να περιμένουν τη λύτρωση από τον Αλέξη, τη Βαλαβάνη, και τον Μπάνο.

Ακόμη και ακραιφνείς (γνωρίζω αρκετούς) νεοδημοκράτες δεν ψήφιζαν ΝΔ για να μην πλΕρώνουν ΕΝΦΙΑ στον «προσκυνημένο».

Για τέτοιες σκληρές εποχές μιλάμε.

Που οι πάνω και κάτω πλατείες έσφυζαν στις λαϊκές ζυμώσεις, με διάφορες επιτροπές σαν σοβιέτ ένα πράγμα χωρίς να είναι, και με τους συριζαίους να προτείνουν ριζοσπαστικές λύσεις, και με τον λαό να χειροκροτεί.

Παρ’ όλα αυτά χυδαιολογίες δεν ηκούσθησαν ποτέ.

Για να μην αναφερθώ στους 2-3 προηγούμενους πρωθυπουργούς, που το χειρότερο που άκουσαν ήταν ο μεν ένας πως είναι «ράθυμος», ο δε άλλος πως είναι «ζαβός».

Σκληρές εκφράσεις ναι, αλλά δεν ξεπέρασαν ποτέ τα όρια της αστικής ευπρέπειας.

Οπότε; Γιατί αυτό το μένος κατά του Κυριάκου;

Πως εξηγείται;

Το είχα γράψει εδώ και μήνες όταν άρχισα να βλέπω τι παίζει πίσω από τις κουίντες, ότι δηλαδή αν σε αρχίσει ο λαός στη σάτιρα, και στη χλεύη, τα ψωμιά σου είναι μετρημένα. Όσο καπάτσος ή χοντρόπετσος κι αν είσαι.

Εδώ όμως ξεφύγαμε.

Μιλάμε για γηπεδικές χουλιγκανικές καταστάσεις.

Τις πταίει;

Η απάντηση «φταίνε τα τρολ του Σύριζα» δεν με πείθει, πρώτον διότι ο Σύριζας είναι παντελώς ανυπόληπτος και στα τέσσερα, και δεύτερον διότι δεν νομίζω να έχει πλέον χρήμα η Κουμουνδούρου (π.χ. 60 σεντς) για να μοιράζει ανά ανάρτηση.

Χώρια που είναι ντάλα καλοκαίρι και οι περισσότεροι μεγαλόσχημοι συριζαίοι κάνουν διακοπές σε κότερα «φίλων» ή στις πισίνες τους.

Ποιος να οργανώσει αυτό το χυδαίο κίνημα λοιπόν;

Και χώρια που ζούμε μια πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά, και όχι μόνο στα ελληνικά, όπου σε καθεστώς δημοκρατίας τα περισσότερα ΜΜΕ χειροκροτούν τη κυβέρνηση αντί να την ελέγχουν.

Ένα φαινόμενο που συναντάται μόνο σε δικτατορίες συγκεκαλυμμένες και μη.

Άρα από πού παίρνουν γραμμή οι υβριστές του σμιλεμένου;

Γι’ αυτό αναρωτιέμαι και τρώω το μυαλό μου να καταλάβω… από πού στο καλό προκύπτει αυτή η πρόστυχη οργή που θεριεύει κάθε μέρα, παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος και παλεύει με τα θηρία αλλά και ζητάει έντιμα συγγνώμη για τυχόν αστοχίες του κυβερνητικού σχήματος;

Μήπως είναι αυθόρμητη;

Μήπως τελικά δεν καθοδηγείται από ξένα ή ντόπια συμφέροντα;

Μήπως είναι αθώος του «εγκλήματος» ο Πολάκης;

Αν αυτό αληθεύει, τότε τον ήπιαμε αδέρφια.

Διότι τότε θα δρομολογηθούν επικίνδυνες εξελίξεις.

Διότι άντε και έπεσε ο Κυριάκος… ποιος θα πάρει τη θέση του;

Ο Γιακουμάτος; Ο Κουμουτσάκος; Η Πελώνη; Ποιος;

Εκτός κι αν επανέλθουν οι ακατανόμαστοι, ο Στρατούλης, ο Κυρίτσης, ο Φίλης, και οι υπόλοιποι ριζοσπάστες εξαποδώ δηλαδή…

Μπρρρ………

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.