Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την ώρα που μαίνεται ανεξέλεγκτη η τεράστια φωτιά στη Βαρυμπόμπη αλλά και σε άλλα 80 μέτωπα στη χώρα.

«Υπουργοί αυτοσυγχαίρονται την ώρα που η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη κατοικημένες περιοχές. Έχασαν τον έλεγχο με ανέμους 2 και 3 μποφόρ.

Η σκέψη μας παραμένει στους δοκιμαζόμενους κατοίκους και σε όσους παλεύουν σήμερα κόντρα στην φωτιά», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

Πηγές του Κίνηματος Αλλαγής τονίζουν πως παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, ενώ η σκέψη τους είναι στους πολίτες της περιοχής που κινδυνεύουν.

«Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς», σημείωναν πηγές του Κινήματος Αλλαγής και συμπλήρωναν: «Αυτή τη στιγμή η σκέψη μας είναι στους πολίτες της περιοχής, που κινδυνεύουν και τους πυροσβέστες για την τεράστια μάχη που δίνουν. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα», καταλήγει το σχόλιο πηγών του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, επικοινώνησε με τον Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, «ζητώντας του να κινητοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα και το προσωπικό για την κατάσβεση της πολύ μεγάλης πυρκαγιάς, που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έτσι ώστε να μην καταστραφούν περιουσίες και κυρίως να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

Επίσης, στην περιοχή αυτή τη στιγμή βρίσκεται κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τον βουλευτή Αν. Αττικής, Γιάννη Γκιόκα

Κουράγιο στους πυροσβέστες και σε όλους όσοι βοηθούν στην κατάσβεση των πυρκαγιών εύχεται ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης σε μήνυμά του. Το μήνυμα του κ. Βαρουφάκη έχει ως εξής: «Κουράγιο στους πυροσβέστες μας, στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, σε όλες και όλους που βοηθούν, στους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν και πνίγονται από τον καπνό. Και στη Φύση μας που βρίσκεται στη δίνη της κλιματικής αλλαγής που εμείς οι άνθρωποι, αλόγιστα, της επιβάλαμε».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.