Φαίδων Βόβολης: Κάνω συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών γιατί είμαι πολιτικός αρχηγός

«Δεν μπορεί ένας πολιτικός αρχηγός να κάνει συγκέντρωση; Ποιος το απαγορεύει; Ποιος;».

Με τον τρόπο αυτό απαντά ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης στην κλήση ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών την ερχόμενη Τετάρτη.

Η έντονη δράση του κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών τον φέρνει αντιμέτωπο με την ποινή της προσωρινής αναστολής άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος με τον ίδιο, πάντως, να δηλώνει ότι θα παραμείνει στις επάλξεις «τηρώντας στο έπακρο τους νόμους του Ιπποκράτη» προς όφελος των Ελλήνων και δίνοντας το σύνθημα της τελικής μάχης!

Τα καλέσματα του Φαίδωνα Βόβολη σε διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν αντιεμβολιαστές και αρνητές, και οι ιατρικές θέσεις, που αναπτύσσει μέσω διαδικτύου για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια, δεν πέρασαν απαρατήρητες ούτε από το υπουργείο Υγείας αλλά ούτε και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, του οποίου είναι μέλος.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η πρόσφατη αναφορά του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους σε «τσαρλατάνους γιατρούς» στο αντιεμβολιαστικό κίνημα με τον καρδιολόγο να απαντά με προσβλητική ανάρτηση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Φαίδων Βόβολης καλείται από το πειθαρχικό του συλλόγου σε ακρόαση καθώς, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που του επιδόθηκε, «από τη συμπεριφορά σας, τις ενέργειες σας, όπως η διοργάνωση συγκεντρώσεων κατά του εμβολιασμού και τις δημόσιες δηλώσεις σας περί πειραματικών εμβολίων και χαμηλής θνητότητας του κορονοϊού, ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Ο ίδιος αποδίδει την κλήση του στην ενόχληση, που, όπως υποστηρίζει, προκάλεσαν «οι τεράστιες συγκεντρώσεις του λαού μας, που θέλουν να τις κάμψουν», θέτοντας το ρητορικό ερώτημα:

«Δεν μπορεί ένας πολιτικός αρχηγός να κάνει συγκέντρωση;

»Ποιος το απαγορεύει; Ποιος;».

Έχοντας αυτή την προσέγγιση των πραγμάτων, διερωτάται:

«Νομίζουν πως έτσι θα σταματήσουν τις συγκεντρώσεις; Δηλαδή εσάς;

»Πλέον, όποιος σταθεί έτσι, θα είναι ονομαστικά απέναντί μας. Τα ψέματα τελειώσαν!».

Ο Φαίδων Βόβολης κάνει λόγο για «πράξη αντεκδίκησης» και για «πλήρως ψευδές κατηγορητήριο», σημειώνοντας:

«Δεν έχω δωροδοκηθεί ποτέ!!! Ούτε έχω κάνει κάποιο σοβαρό ιατρικό λάθος (οι δύο λόγοι, που μπορεί να γίνει αναστολή άδειας)!

»Δεν είχα σχέση με κανένα ατιμωτικό αδίκημα! Δεν καταχράστηκα! Δεν αδίκησα! Δεν παρανόμησα!

»ΟΥΔΕΙΣ λοιπόν μπορεί να μου στερήσει κάτι. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΟΙΝΗ για κάτι που δεν έκανα!

»Το μόνο που κάνω είναι να ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΟΡΘΙΟΣ λέγοντας με ΣΕΒΑΣΜΟ και ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ το ιατρικό μου πιστεύω προς ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ !!! Πάντα ενεργών ΕΙΣ ΟΦΕΛΟΣ των ασθενών μου!».

Λίγες μέρες πριν την ακρόασή του στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο καρδιολόγος αναρωτιέται, «η αντιπολίτευση που βρίσκεται;

»Η Αριστερά, που υπερασπιζόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα της συγκέντρωσης;», ενώ με σαφή διάθεση να αναλάβει στους ώμους τους το βάρος λέει απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό:

«Μπήκα μπροστά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ! Αν πέσει ένας εξ ημών, ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!».

«ΕΤΣΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!! ΕΤΣΙ ΧΤΥΠΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ !!! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΤΕ Ε Σ Ε Ι Σ !!!.

»Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ΑΠΕΙΛΕΙ με προσωρινή αναστολή της άδειας άσκησης επαγγέλματος με ΠΛΗΡΩΣ ΨΕΥΔΕΣ κατηγορητήριο, διότι έκανα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!!!.

»Με καλούν σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Τετάρτη 4 Αυγούστου 9 το πρωί στα γραφεία τους.

»1-ΔΕΝ ήταν συγκεντρώσεις ενάντια σε κανένα εμβόλιο όπως θέλουν να πουν ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΕΣ !

»2-Αμφιβάλλουν για την πειραματική φάση των σκευασμάτων ή για την χαμηλή θνητότητα;;;

»Ας αποδείξουν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ! Είναι ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ οι ιατροί που τα λένε αυτά και πολλά άλλα, μα εκείνοι στοχοποιούν ΕΝΑΝ !!!

»3-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να διαφωνούμε ΙΑΤΡΙΚΩΣ μαζί τους;; ΑΠΟ ΠΟΤΕ;;

»ΑΛΗΘΕΙΑ;

»Και αυτό συνιστά πράξη ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗΣ με το να χτυπούν το επάγγελμά μου;;

»4-Μετά την εντολή της κυβέρνησης μέσω του στόματος κάποιου ανεκδιήγητου Θεμιστοκλέους που προχθές τους είπε πως ιατροί που διαφωνούν θα πρέπει να περιθωριοποιούνται και να τιμωρούνται ΕΔΡΑΣΑΝ ΑΜΕΣΑ !!.

»Οι ιατροί έχουν ΜΟΧΘΗΣΕΙ για να ανοίξουν ιατρεία για να πολιτικοποιηθούν για την ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΝΩΜΗ;;;

»Κε Θεμιστοκλέους στο τέλος αυτός που θα περιθωριοποιηθεί και τιμωρηθεί θα είναι όποιος είπε τέτοιου βεληνεκούς ΑΝΟΗΣΙΕΣ και φασιστικού τύπου προκλήσεις !!.

»Τσαρλατάνοι επειδή αναφέρθηκε από το απρεπές παραλήρημά του(έπρεπε ήδη να παραιτηθεί), δεν μπορεί να ναι ο Ιωαννίδης, ο Baghdi, ο Montagner, ο Κούβελας και τόσοι άλλοι που ΑΠΛΑ ΛΕΜΕ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΛΟΓΙΑ!.

»Εκτός της άλλης ΔΕΝ παίρνουμε αποφάσεις.

»Εν αντιθέσει με την άλλη πλευρά που και παίρνει αποφάσεις και διαφωνεί με τον εαυτό της ανά 4μηνο!

»Ο Τσαρλατανισμός εμπεριέχει την κυβίστηση γνώμης, την εύκολα αντιμετωπίσιμη γνώμη που προκαλεί το ιατρικό και λαϊκό αίσθημα κι αυτό ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

»Το καταγράφουν οι εκατοντάδες μαρτυρίες τους στα δίκτυα κριτικών!.

»Πάντα λειτουργώ σύμφωνα με την ‘Ιπποκράτεια Ηθική’! ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !.

»Τηρώ στο έπακρο τους νόμους του Ιπποκράτη ! Έπρεπε να σιωπήσω;;

»Έπρεπε να το βουλώσω και να κρυφτώ πίσω από το όποιο βόλεμα μου, βλέποντας τον ΛΑΟ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ;.

»ΟΧΙ ΟΧ Ι ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ! ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΣΟΙ ΧΡΥΠΟΥΝ ΕΝΑΝ;; ΘΑΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ; ΔΕ ΘΑ ανεχόμουν ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΗ για τέτοιο πράγμα για ΚΑΝΕΝΑΝ συνάδελφό μου είπε την όποια γνώμη! ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ!».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.