Κόντρα Τσίπρα – Γεραπετρίτη στη Βουλή για την υπόθεση της Ηλιούπολης

Επίθεση στην Κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης της Ηλιούπολης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη να παίρνει τον λόγο και να απαντά χαρακτηρίζοντας τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αναβάτη του ανθρώπινου πόνου».

«Θέλω να πω ένα μεγάλο δημόσιο «ευχαριστώ» σε ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας που όταν έμαθε για τη φρίκη που ζούσε η 18χρονη από την Ηλιούπολη δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Απέδειξε ότι κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στα κυκλώματα των εγκληματιών. Η κοπέλα αυτή, γνωστή ως “σερβιτόρα”, είναι η ηρωίδα της διπλανής πόρτας», είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής για την άσκηση δίωξης ή μη κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά.

«Έκανε αυτό που έπρεπε για να σώσει ένα νέο κορίτσι, αλλά δεν μπορώ να πω τα ίδια για τη στάση της Πολιτείας», συμπλήρωσε στρέφοντας τα βέλη του στην Κυβέρνηση για τον χειρισμό της πολύκροτης υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. «Κάθε μέρα αποκαλύπτονται σκοτεινές πτυχές γύρω απ’ αυτή την υπόθεση. Περιμένουμε ακόμα απαντήσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από τη ΝΔ. Απαντήσεις δεν παίρνουμε όχι εμείς, οι πολίτες που παρακολουθούν σοκαρισμένοι την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

«Την ώρα που κυκλοφορούν καταγγελίες και για άλλες φυλακισμένες κοπέλες από το κύκλωμα αυτό, τέσσερις μέρες μετά τη σύλληψη του επίορκου αστυνομικού δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των εμπλεκομένων, όπως κάνουν οι Αρχές σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Και το ερώτημα είναι γιατί; Η δημοσιοποίηση δεν είναι κουτσομπολιό, δεν είναι προσωπικά δεδομένα, είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η εξιχνίαση του εγκλήματος και να αναγνωριστούν και από άλλα θύματα οι δράστες, για να ξεριζωθεί αυτό το “καρκίνωμα”. Μ’ αυτή τη στάση στέλνετε το μήνυμα “μην μιλάτε”. Καταλαβαίνετε ότι με αυτή τη στάση στέλνετε το μήνυμα ότι κάτι θέλετε να συγκαλύψετε», είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε πως «κάποιοι έκαναν, όταν επί 12 ώρες απαγόρευαν στο θύμα να μιλήσει με τους δικηγόρους της και συμπεριφέρονταν στο θύμα σαν να είναι η ίδια ο εγκληματίας. Σας ρωτώ ευθέως και απαιτώ μία απάντηση τώρα. Είναι ο συλληφθείς αστυνομικός μέλος της ΝΔ; Είναι; Έχετε τα μητρώα σας, τα αρχεία σας. Αν δεν είναι βγείτε και πείτε το καθαρά. Δώστε μία απάντηση στα ερωτήματα μου για το “κουκούλωμα”. Σας εκθέτει περισσότερο η σιωπή».

Η απάντηση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα

«Θα ήθελα να πω μία κουβέντα στον κ. Τσίπρα για το ζήτημα της Ηλιούπολης, διότι αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος αναβάτης του ανθρώπινου πόνου και είπε γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα. Έτσι να τον ενημερώσω, εφόσον οι νομικοί του παραστάτες δεν το έχουν πράξει έως σήμερα, ότι αυτό είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης να το πράξει όταν έχει προχωρήσει η έρευνα», είπε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Βουλής απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και όσα χρέωσε στην Κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης της 18χρονης.

«Διότι υπάρχει και ένα τεκμήριο αθωότητας που στις κανονικές χώρες σε Κράτος Δικαίου τηρείται», είπε ακόμη ο υπουργός.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.