Ένοχη σιγή… ιχθύος από Μητσοτάκη και ΜΜΕ για το «πόθεν έσχες»

Παρά τις σοβαρές πολιτικές διαστάσεις του θέματος με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργικού ζεύγους Κυριάκου Μητσοτάκη και Μαρέβας Γκραμπόφσκι, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση τηρούν σιγήν ιχθύος σαν να μη τους αφορά, ενώ γενικό σιωπητήριο ακολουθούν και τα πιο πολλά και μεγάλα μέσα ενημέρωσης που δεν αναφέρθηκαν στην είδηση.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού που ρωτήθηκαν από τη «δημοκρατία» αν θα υπάρξει κάποια νέα ενημέρωση επί του θέματος παρέπεμπαν στην ανακοίνωση της Ν.Δ. της Κυριακής, η οποία αναφέρεται στην αγορά του σπιτιού της κυρίας Γκραμπόφσκι στη Γαλλία, παρότι η εφημερίδα «Documento», που ανέδειξε το θέμα, υποστηρίζει ότι είναι άλλο το θέμα του σπιτιού και άλλο το θέμα με το «πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις δηλώσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών το πρωθυπουργικό ζεύγος έχει αποκρύψει τη συμμετοχή του σε γαλλική εταιρία, μολονότι από το 2016 απαγορεύεται σε πολιτικά πρόσωπα και στους συγγενείς τους η κατοχή μετοχών με έδρα την αλλοδαπή. Η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, είχε κάνει λόγο για επιχείρηση λάσπης, υποστηρίζοντας ότι ο Κ. Βαξεβάνης (εκδότης της εφημερίδας «Documento») επανέρχεται για πολλοστή φορά σε ένα πολυπαιγμένο σενάριο «γεμάτο μυθεύματα», που αφορά την αγορά σπιτιού στη Γαλλία, το οποίο, όπως υπογραμμίζει, έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από τις αρμόδιες Αρχές.

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει τον πρωθυπουργό να πει την αλήθεια και να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα και τα στοιχεία.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.