Από την αριστεία στη δωροδοκία

Με μια κίνηση το περίφημο αφήγημα περί αριστείας που διατρανώνουν ο πρωθυπουργός και οι συνδαιτυμόνες του από τότε που ανέλαβαν τα ηνία της χώρας κατέρρευσε με πάταγο.

Είχαν προηγηθεί φυσικά και άλλα ατοπήματα (διορισμοί ημετέρων, ρουσφέτια στη διαπλοκή), τα οποία το είχαν πλήξει σημαντικά, αλλά το σημερινό κυριολεκτικά το κονιορτοποίησε.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα πιεσμένος επειδή μέχρι στιγμής η περιβόητη… επιχείρηση ελευθερία δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Και προφανώς μέσα στον πανικό του θεώρησε ορθό να επιλέξει την εύκολη λύση του εκμαυλισμού. Μια λύση που δυστυχώς θα επέλεγε μόνο ένας τυχάρπαστος πολιτικός εγκλωβισμένος στην ανικανότητά του να σκεφτεί κάποια αρμόζουσα ενέργεια.

Κατανοητό επίσης το στρίμωγμα του κυρίου Μητσοτάκη λόγω της εμφάνισης της μετάλλαξης Δέλτα, που κάλλιστα ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα lockdowns προκαλώντας περαιτέρω ζημιά στην ήδη καθημαγμένη οικονομία.

Ωστόσο, κάποιος εκ των φωστήρων-managers του Μαξίμου που σιγοντάραν τη δωροδοκία και δη σε ζωντανή μετάδοση, δεν μπορούσε να τον συνετίσει; Λέγοντάς του… «Κυριάκο, quo vadis, διαφθείροντας τους νέους αφενός δεν θα αυξήσεις τους εμβολιασμούς καθώς δεν πρόκειται να… τσιμπήσουν, όπως είπες, για λόγους αξιοπρέπειας, αφετέρου το ασύλληπτο αυτογκόλ του χρηματισμού θα μετατραπεί αυτομάτως σε δωράκι αυτοϋπονόμευσης, με τον Τσίπρα να κραυγάζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί… ιδού οι άριστοι, έτσι κυβερνούν, με ρεμούλες και λαδώματα. Κι άντε μετά Κυριάκο να πείσεις ότι οι… κατσαπλιάδες της Αριστεράς είναι κατά της αριστείας που προτάσσει και υπηρετεί αδιάλειπτα η κυβέρνηση, εξ ου και ο βρώμικος πόλεμος».

Πιθανότατα, θα την θεώρησαν κι αυτοί εξαιρετική ιδέα και να δούμε τώρα πως θα αποδείξει ο Κυριάκος ότι δεν ηγείται μιας φαύλης κυβέρνησης.

Επιπλέον, είμαστε περίεργοι να δούμε ποια θα είναι η επομένη φάση, κατόπιν της δεδομένης αποτυχίας της νυν, τόσο του… freedom pass όσο και της υγειονομικής δικτατορίας.

Ευελπιστούμε, ότι ο Κυριάκος θα αποφύγει να τολμήσει την εφαρμογή του πάσου π.χ. στα μπαρ, πιστεύοντας πως θα αποτελέσει ισχυρότερο… εμβολιαστικό κίνητρο.

Όπως αισιοδοξούμε, ότι δεν θα έρθουμε αντιμέτωποι με ρατσιστικούς διαχωρισμούς εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων, ανάλογους με τους φυλετικούς που ίσχυαν μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες στις ΗΠΑ.

Οψόμεθα…

Πηγή: antinews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.