Οι… αναπνευστήρες του Κυριάκου

Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε τα… ήξεις αφήξεις (για αρκετούς δωράκι απεγκλωβισμού) του Ζάεφ περί… μακεδονικής ποδοσφαιρικής ομάδας για να παγώσει πάλι την κύρωση των… σκοπιανών μνημονίων, φανερώνει και στον πιο αδαή ότι τρέμει την πτώση της κυβέρνησής του.

Εξ ου και η… αέναη παραπομπή τους στις καλένδες.

Διότι δεν είναι μόνο ο Σαμαράς κι ο Καραμανλής που θα τα καταψηφίσουν, αλλά και οι βουλευτές που ελέγχουν.

Κι όπως πληροφορούμαστε, αρκούν και με το παραπάνω για να απολεσθεί η δεδηλωμένη.

Συνεπώς, όσα τραπέζια κι αν κάνει ο Μητσοτάκης στον Καραμανλή, προφανώς για να τον μεταπείσει, όσες γέφυρες κι αν ρίξει στον Σαμαρά -όπως αυτή με αφορμή τα εγκαίνια της Fraport που κόπηκε- για τον ίδιο σκοπό, δεν πρόκειται να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Κοινώς, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, θα αποτελούν τους… αναπνευστήρες του.

Κι αν τολμήσει, είτε να φέρει προς ψήφιση τα… σκοπιανά μνημόνια, είτε το επιδιωκόμενο συνυποσχετικό για τις… Πρέσπες του Αιγαίου, αυτομάτως θα του κοπεί το οξυγόνο.

Βέβαια, οι καθεστωτικοί κονδυλοφόροι εγκλωβισμένοι στην παραπληροφόρηση, διατείνονται ότι με την τακτική του στρουθοκαμηλισμού ο Κυριάκος ελέγχει το παιχνίδι και δεν κινδυνεύει.

Επειδή όμως τα γεωπολιτικά αλισβερίσια Δύσης-Ανατολής επισπεύδονται εις βάρος μας, κάποια στιγμή, εκ των πραγμάτων, «εταίροι» και «σύμμαχοι» θα τον αναγκάσουν να βγάλει το κεφάλι από την άμμο.

Και τότε οξυγόνο γιοκ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.