Με απόφαση της Βουλής θα δοθούν 300εκ σε Fraport και Ελ. Βενιζέλος από τα χρήματα των Ελλήνων λόγω πανδημίας

Σε μία είδηση που πέρασε στα ψιλά από το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ, που κατά κύριο λόγο ασχολούνται με… τον Μπάμπη και τον παπά διάβολο, η ελληνική Βουλή ψήφισε χθες την σύμβαση για την «Οικονομική αποκατάσταση παραχωρησιούχων αεροδρομίων, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορoνοϊού COVID-19 για το έτος 2020».

Σύμφωνα με την απόφαση, η κοινοπραξία «Fraport» θα επωφεληθεί με 177,9 εκατομμύρια ευρώ μέσω απαλλαγών της από τα ετήσια τιμήματα προς το Δημόσιο με πρόσχημα τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ παράλληλα το Ελ. Βενιζέλος θα ενισχυθεί με συνολικά 130 εκατομμύρια ευρώ.

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τον υπαρκτό κίνδυνο φτωχοποίησης και λουκέτου, η κυβέρνηση επιλέγει προκλητικά να “πριμοδοτήσει” με δημόσιο χρήμα τους εκλεκτούς στρατηγικούς της φίλους αντί να ενισχύσει την παραγωγική βάση και την απασχόληση.

Για την ιστορία, υπέρ της σύμβασης τάχθηκε η ΝΔ, ενώ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δήλωσαν «παρών» και ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.