Τοξική, νοσηρή, επιβλαβής και αντικοινωνική η κυβέρνηση

Του Πασχάλη Τσολάκη
Όσοι παρακολουθούν την πολιτική, τα πολιτικά πρόσωπα, τα πολιτικοοικονομικά και κοινωνικά γεγονότα, προέβλεπαν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι μια τοξική, νοσηρή, επιβλαβής και αντικοινωνική κυβέρνηση.

Είναι γεγονός πως όλες οι πολιτικές εξουσίες έχουν πάντα κάποια δόση τοξικότητας, νοσηρότητας και αντικοινωνικότητας, αλλά με μια σωστή δράση και αγωγή, η κοινωνία τις αντιμετωπίζει με τις μικρότερες απώλειες.

Η τοξικότητα όμως, η νοσηρότητα και η αντικοινωνικότητα αυτής της κυβέρνησης έχει μεγάλο ιικό φορτίο και οι συνέπειές της, ίσως να είναι και χειρότερες από αυτήν της χρεοκοπίας της χώρας, για την οποία ευθύνονται και πολλά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης που συμμετείχαν στις τότε κυβερνήσεις.

Τα γεγονότα και οι αποδείξεις αυτής της τοξικότητας άρχισαν να εμφανίζονται αμέσως. Η σύνθεση της κυβέρνησης, με τόσους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, πρώτη φορά στην ιστορία των κυβερνήσεων, με πρόσωπα του Σημιτικού παρελθόντος, πολέμιοι και υβριστές, στο σύνολό τους, της παραδοσιακής λαϊκής Ν.Δ. Ένα κράμα προθύμων να υπηρετήσουν πιστά τα σχέδια του Μητσοτάκη και όχι της χώρας και του λαού!
Ακολούθησε η βόμβα της απολιγνιτοποίησης της χώρας, την ώρα που όλη σχεδόν η Ευρώπη θα λειτουργεί λιγνιτικούς σταθμούς τουλάχιστον μέχρι το 2035 και έως το 2050! Επέβαλε αστυνόμευση μέσα στα πανεπιστήμια. Μείωσε τον αριθμό των εισακτέων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Καθιερώνει το δεκάωρο χωρίς να πληρώνεται ο εργαζόμενος τις 2 ώρες αλλά να τις παίρνει σε ρεπό. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δήλωσε κυνικά πως δεν γνώριζε πως κάποιοι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους! Είναι ο ίδιος που δήλωνε πως δεν θα μπορούσε να ζήσει με 800 ευρώ μισθό, αλλά ψηφίζει οι εργαζόμενοι να παίρνουν τόσα, όσο τυχεροί βρίσκουν δουλειά!
Δεν έχει κοινωνική συναίσθηση και ανθρώπινη ευαισθησία και συμπόνια. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις έναν άνθρωπο που συναντάει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες και του λέει «ωραίο εργαλείο»! Το καλύτερο αναπηρικό καρότσι του κόσμου να δει ένας απλός άνθρωπος, δεν θα του βγει να πει τη φράση αυτή στον κάτοχό του!

Διακοπές και ταξιδάκια ενώ Τούρκοι κάνανε πάρτι στο Αιγαίο και στην Θράκη και οι πολίτες βρίσκονταν σε σκληρό lockdown.
Οι Γερμανοί θέλουν να ξεφορτωθούν τους λαθρομετανάστες τους και ο Μητσοτάκης δήλωσε πως εάν τους φτιάξουν σπίτια στα νησιά συζητάει την πρόταση. Για το θέμα έγραψε ο Γιώργος Χαρβαλιάς, δημοσιογράφος του Δεξιού χώρου «Είναι εντελώς ακατάλληλος για το αξίωμα που ασκεί και δυνάμει εθνικά επικίνδυνος. Ή, ακόμη χειρότερα, εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα…».

Στο θέμα της επιδημίας υπήρξε το απόλυτο χάος. Μέτρα δημόσιας τάξης αντί για μέτρα υγιεινής. Ενημερώσεις φόβου και τρόμου, παραπληροφόρηση και αντιφατικότητα λόγων και επιχειρημάτων από τους «ειδικούς».

Τα τσιράκια της δημοσιογραφίας και των φαρμακευτικών κολοσσών ενημερώνουν έγκαιρα και έγκυρα τους πολίτες! Σαρώνει ο Μητσοτάκης. Οδοστρωτήρας! Δηλαδή θύω και απολύω, που έλεγαν και οι αρχαίοι, που σημαίνει, ρημάζω τα πάντα.
«Επικυριαρχία» του «οικονομικού» επί του «θεσμικού» χαρακτήρισε όλα αυτά που συμβαίνουν ο πρώην πρόεδρος της δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος. Περικοπές, μειώσεις συντάξεων και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προτείνει το Δ.Ν.Τ. Στο τέλος θα μείνουν οι άνθρωποι με τις μάσκες, που θα χρησιμοποιούνται πλέον όχι για προστασία τού ιού, αλλά ως φίμωτρο για να μην τρώνε παραπάνω από ότι θα επιτρέπει η «η γαλάζια ελευθερία»!
Ξαφνιάστηκε και χλόμιασε ο Μητσοτάκης από την ομιλία του J. Biden στο Κογκρέσο, αλλά τη ρότα του προς το δρόμο των δαιμόνων του νεοφιλελευθερισμού δεν την αλλάζει. Το G.P.S που του δώσανε εκεί οδηγεί. Αξίζει τον κόπο να παρατεθεί και να διαβαστεί ένα απόσπασμα της ομιλίας του.
«Αυτήν τη χώρα δεν την έκτισε η Wall Street. Την έκτισε η μεσαία τάξη. Και την μεσαία τάξη την έκτισαν τα συνδικάτα… Είκοσι εκατομμύρια Αμερικανοί της μεσαίας και της εργατικής τάξης έχασαν τις δουλειές τους στην πανδημία, την ίδια ώρα που 650 δισεκατομμυριούχοι στην Αμερική έβλεπαν την καθαρή αξία της περιουσίας τους να αυξάνεται πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. «Οι κοινωνικές δαπάνες θα αυξηθούν, αλλά αυτή τη φορά δεν θα τις πληρώσει η μεσαία τάξη, θα τις πληρώσουν οι πιο πλούσιοι. Είναι καιρός οι εταιρείες και το 1% των πιο πλούσιων Αμερικανών να αρχίσουν να πληρώνουν το μερίδιο που δίκαια τους αναλογεί», και κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει τον διπλασιασμό του κατώτατου ωρομισθίου σε 15 δολάρια. Σαράντα χρόνια νέο-φιλελευθερισμού γκρεμίζει ο Biden», γράφει η ισπανική «El Pais».
Δυστυχώς όμως η Ελληνική κοινωνία, αντί να βγει από το Πλατωνικό σπήλαιο στο φως της αλήθειας, θεοποιεί τις σκιές και τις προσκυνά!
Το τραίνο του νεοφιλελευθερισμού, των οικονομικών συμφερόντων και των ανθρώπων που τα στηρίζουν, σεργιανάει στα μπαλκόνια της ζωής απολαμβάνοντας όλα τα αγαθά της κι οι ιθαγενείς κρατώντας σημαιάκια χειροκροτούν, όπως σε παλιές δεκαετίες τα παιδάκια κουνούσαν τα σημαιάκια στο βασιλιά. Ψωμί κι ελιά και Κώτσο βασιλιά.
Ζήτω ο Λουδοβίκος ο άναξ! Πού άδει και ο Μιθριδάτης. Ο νέος Μωυσής που καταπάτησε όλες τις εντολές.
Δεν καβάλησα κανένα καλάμι, γιατί δε βρήκα κανένα… ελεύθερο. Ήταν όλα κατειλημμένα. Ο. Ελύτης.
Υ.Γ. 1 Εξόριστε ποιητή, στον αιώνα σου λέγε, τι βλέπεις;
Βλέπω τα έθνη, άλλοτες αλαζονικά, παραδομένα στη σφήκα και στο ξινόχορτο.
Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν. Βλέπω τους Στρατοδίκες να καίνε σαν κεριά, στο μεγάλο τραπέζι της Αναστάσεως. Βλέπω τους Χωροφυλάκους να προσφέρουν το αίμα τους, θυσία στην καθαρότητα των ουρανών. Και θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων! Ο. Ελύτης

Υ.Γ. 2 Τα ποιήματα που μας κάνουν καλό είναι αυτά που πέφτουν σαν τσεκούρι στην παγωμένη θάλασσα της ψυχής μας. Φ. Κάφκα.
Να φεύγεις από όσα νόμισες γι’ αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ’ αυτά. Μ. Λουντέμης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.