Τρελός χορός εκατομμυρίων ευρώ με τους μετανάστες!

Ανακοινώθηκε διαγωνισμός-ρεκόρ μισού δισ. από τον Μηταράκη. Ολοταχώς προς μετατροπή της Ελλάδας σε «αποθήκη ψυχών»

Δικαιώνονται από τις εξελίξεις οι πολίτες που αντιδρούν στις πολιτικές της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό φωνάζοντας για τη σκοπούμενη παγίωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και της μετατροπής της χώρας μας σε «αποθήκη μεταναστών» ολόκληρης της Ευρώπης, με εκατομμύρια ευρώ να στροβιλίζονται γύρω από το υπουργείο Μετανάστευσης ως… αντάλλαγμα και να καταλήγουν, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, σε «εθνικούς μας εργολάβους».

Μόλις χθες το υπουργείο ανακοίνωσε «διεθνή διαγωνισμό» περίπου 500.000.000 ευρώ για την… παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων, για όλες τις εγκαταστάσεις του υπουργείου, υπηρεσία που ως τώρα προσέφεραν «διεθνείς οργανισμοί» και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που αμείβονταν γι’ αυτό αδρά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα τα χρήματα αυτά θα τα δίνουν τα ευρωπαϊκά ταμεία για τη μετανάστευση στο υπουργείο, προκειμένου αυτό να τα μεταφέρει στον τραπεζικό λογαριασμό αυτού που θα κερδίσει τον διαγωνισμό.

Ο χορός των εκατομμυρίων δεν σταματά όμως εκεί, αλλά συνεχίζει, αφού το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκαν η μετάβαση της πλήρους εποπτείας του προγράμματος ένταξης όσων αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες Helios στο ελληνικό κράτος και η μετάβαση της χρηματοδότησής του από τα έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ESF), με διάρκεια τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Η ανακοίνωση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης από τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα Τζιανλούκα Ρόκο, ο οποίος μάλιστα εξήγησε πως λόγω της έκτακτης προέλευσης των κονδυλίων από τον έκτακτο μηχανισμό της Ε.Ε. δεν μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν αυτό που αποκάλεσε «μακροπρόθεσμες δραστηριότητες», στις οποίες προφανώς στοχεύει πλέον η ελληνική κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένους τομείς στους οποίους το πρόγραμμα θα διευρυνθεί ονοματίζοντας «την απασχολησιμότητα, την επαγγελματική κατάρτιση και τη δυνατότητα να μάθουν οι πρόσφυγες περισσότερα για ζητήματα όπως ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και το τράφικινγκ». Περιγραφές που θυμίζουν έντονα περιπτώσεις τύπου «σκόιλ ελικικού», που ως σκοπό έχουν να μοιράσουν χρήμα.

Όλα λοιπόν δείχνουν προς μια κατάσταση «επιδότησης» αυτών που έχουν ήδη μπει στη χώρα με σκοπό να μείνουν εδώ μόνο και μόνο για να συνεχιστεί η ροή του χρήματος από την Ε.Ε. Τα προγράμματα τύπου Helios, που τρέχουν άλλωστε στη χώρα μας, είναι πρωτοβουλίες εκ των Βρυξελλών, οι οποίες έχουν ως σκοπό να «πείσουν» όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνωρισμένους πρόσφυγες να παραμείνουν στην Ελλάδα αντί να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις χώρες όπου αρχικά ήθελαν να μεταβούν.

Αυτό το οποίο άρχισε ως έκτακτο παγιώνεται ως ένας μηχανισμός ο οποίος σκοπό έχει να διαιωνίσει το πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα, χτίζοντας πάνω σε μια «ενταξιακή μυθολογία», η οποία επανειλημμένα έχει αποδειχθεί ότι δεν αντικατοπτρίζεται στην πραγματικότητα, αλλά είναι απλά μια ευκαιρία για κάποιους να «εισπράξουν» κονδύλια.

Πηγή: dimokratianews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.