Γεωργιάδης για τη φαρμακευτική κάνναβη: Θετική η συμβολή του Καρανίκα – Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Τη θετική συμβολή του Νίκου Καρανίκα στο θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης εξήρε κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης που παραδέχθηκε δημοσίως ότι η Ν.Δ δεν επέδειξε ωριμότητα. «Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Ναι είναι η απάντηση. Λάθος κάναμε το 2018. Ως ΝΔ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε ένα λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες χωρίς σούξου μούξου. Δεν ήμασταν ώριμοι το 2018 να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προοπτικές που μπορούσε να έχει η χώρα μας στην αγορά φαρμακευτικής κάνναβης», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος εν συνεχεία αναγνώρισε τη θετική συμβολή του Νίκου Καρανίκα, συμβούλου του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφορές και να έχουμε δημόσια συγκρουστεί, αλλά για τη φαρμακευτική κάνναβη και την προσπάθειά του να ανοίξει η αγορά ήταν θετική η συμβολή του κ. Καρανίκα και τον τιμά ότι πολέμησε γι’ αυτό. Έχουμε να κερδίσουμε και χρήματα και ανακούφιση των ασθενών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

ΣΥΡΙΖΑ: Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη

«Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την – έστω και με μεγάλη καθυστέρηση – παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωση Γεωργιάδη στη Βουλή.

«Μετά τη δικαίωση, θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη», συμπληρώνει η Κουμουνδούρου, η οποία καταλήγοντας αναφέρει ότι «αλλά έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.