Μητσοτάκης: Η συνάντηση με τον Ερντογάν θα γίνει – Άψογος ο χειρισμός του Δένδια

Η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο θα γίνει, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, ενώ χαρακτήρισε “άψογο” τον χειρισμό από πλευράς του Νίκου Δένδια για τα όσα συνέβησαν στην Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να πει το πότε θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτίμησε όμως ότι η συνάντηση αυτή δεν θα αργήσει ιδιαίτερα. “Η συνάντηση θα γίνει, διότι πάντα πρέπει να μιλάμε και αν είναι να διαφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε ξεκάθαρα, να γνωρίζει ο καθένας πού είναι τα όρια του άλλου. Δεν είναι κακό αυτό”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η Ελλάδα με αυτοπεποίθηση βάζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα, λέει ξεκάθαρα ότι αυτό είναι το μόνο πλαίσιο και αποδεικνύει έμπρακτα ότι με γνώμονα το διεθνές Δίκαιο μπορεί να λύσει άλλες διαφορές. “Αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά της Διεθνούς Νομιμότητας, είναι μία δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, είναι μία χώρα όμως που δεν έχει καμία δυσκολία να προσδιορίσει με απόλυτη σαφήνεια ποια είναι τα όρια τα οποία οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν μπορεί να ξεπεράσει”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε ο Νίκος Δένδιας με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την “μετωπική σύγκρουση” κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “ο χειρισμός από πλευράς του κ. Δένδια υπήρξε άψογος” και ότι ο υπουργός Εξωτερικών κινήθηκε στο “απολύτως ορθό πλαίσιο”. “Τέτοιου είδους δημόσιες αντιπαραθέσεις μπορεί να είναι σπάνιες, αλλά έχουν και τη χρησιμότητα τους γιατί καταδεικνύουν ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”, συνέχισε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ήταν πρόθεση κανενός να τσακωθεί. “Η εντολή που είχα δώσει ήταν ότι δεν θα αφήσεις καμία πρόκληση αναπάντητη. Τα θέματα τέθηκαν με ειλικρίνεια, με ευκρίνεια. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι και ευρωτουρκικές σχέσεις. Το πλαίσιο του διαλόγου από εκεί και πέρα υπάρχει, οι διερευνητικές συνεχίζονται και ο διάλογος δεν διακόπτεται”, υπογράμμισε.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “το μόνο πλαίσιο επίλυσης των προβλημάτων είναι το Διεθνές Δίκαιο” και πρόσθεσε ότι η δική του επιθυμία είναι να βρούμε ένα modus vivendi με την Τουρκία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.