Η Καθημερινή κάρφωσε την υποκρισία του μεγάρου Μαξίμου απέναντι στο Νίκο Δένδια!

Έτρεχε πανικόβλητο μέσα στη νύχτα το μέγαρο Μαξίμου για να βγάλει διαρροή στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, ώστε να καρπωθεί την δόξα του Νίκου Δένδια με την σκληρή απάντηση του στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου!
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στο μέγαρο Μαξίμου τραβούσαν τα μαλλιά τους ακούγοντας τον υπουργό εξωτερικών σε ζωντανή μετάδοση και στην επίσημη διαδικασία των κοινών δηλώσεων, να παραθέτει τις εθνικές μας θέσεις, όπως ακριβώς τις έχει ορίσει ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και τις έχει επικυρώσει με την πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Κώστας Καραμανλής.

Ήρθε όμως η Καθημερινή και παρέθεσε στην ιστοσελίδα της ολόκληρη την διαρροή! Που φυσικά δεν είχε καμία σχέση με την στάση του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα. Κοινώς τους έδωσε στεγνά.

Η διαρροή στο ΑΠΕ έγραφε συγκεκριμένα:

«Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως», αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

Δείτε τώρα και την διαρροή στην ιστοσελίδα της Καθημερινής:

313E8728 C2E1 4BB0 93E2 1C793906CE55
Η τελευταία φράση της διαρροής, όλο το ζουμί.

Σύμφωνα λοιπόν με το κομμάτι που δεν έπαιξε το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, η διαρροή από το πρωθυπουργικό περιβάλλον έκανε λόγο για επίλυση «διαφόρων ζητημάτων»! Δηλαδή η διαρροή έγινε στην γραμμή Σημίτη – Αποστολίδη και όχι στην γραμμή Δένδια! Αφού ο Νίκος Δένδιας έκανε ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει άλλη διαφορά προς συζήτηση, πέραν της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας.

Αυτό άλλωστε ήταν εμφανές και από την πρόσφατη τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία όταν ρωτήθηκε για την δήλωση του Κώστα Καραμανλή, πήρε διακριτικά αποστάσεις και επανήλθε στην γραμμή Σημίτη.

Το χάσμα λοιπόν μεταξύ πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών είναι εμφανές. Και φυσικά δεν πρόκειται να γεφυρωθεί από διαρροές κωμικού χαρακτήρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.