Εμβολιαμος: Το πήρε πάνω του ο Μητσοτάκης και πατωσαμε – Έντονη ανησυχία για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Υποσχόταν εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι τον Απριλίο η κυβέρνηση με μπροστάρη τον Κυριακο Μητσοτακη που πήρε την υπόθεση προσωπικά πάνω του και τέλικα φτάσαμε να έχουμε πατώσει σαν χώρα.

Ενδεικτικό της άθλιας κατάστασης που βρισκόμαστε είναι η πρωτοσέλιδη έκκληση του ίδιου του Κυριακου Μητσοτακη στο σημερινό Πρωτο Θέμα όπου ικετεύει τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν.

436177BE 01E4 4B1F BCF3 A24E48FD4BE2

Πως όμως να εμπιστευτούν οι πολίτες έναν πρωθυπουργό που διασυρει έναν κορυφαίο επιστήμονα όπως ο Σωτήρης Τσιόδρας επειδή ο άνθρωπος διαφώνησε με το άνοιγμα των Λυκείων; Πως να εμπιστεύτει έναν πρωθυπουργό που περιμένει από το Φενγκ Σουι να τον σωσει και στολίζει με βατραχάκια το γραφείο του, συμφωνα με τις οδηγίες του Cosmopolitan και του οδηγού για θετική ενέργεια από το Τρίτο Μάτι;

DF402B1D 784C 4409 AB2C 363AF788659D

Και φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανικανότητα του να προμηθευτεί περισσότερα εμβολια η Ελλάδα τη στιγμή που θα μπορούσε καθώς υπήρξαν προτάσεις και από τους Ρώσους για το Sputnik V και τελικά μας τα άρπαξαν οι Γερμανοί.

Συμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν σήμερα στη χώρα μας, στις ηλικίες 60-64, μόλις το 47% είτε έχει κάνει μία δόση εμβολίου, είτε έχει κλείσει ραντεβού για να κάνει, ποσοστό μειωμένο κατά 8% συγκριτικά με δύο εβδομάδες πριν. (Στη συγκεκριμένη κατηγορία γίνονται κυρίως εμβολιασμοί με AstraZeneca).

Με εξαίρεση τις ηλικίες μεταξύ 75 και 79 ετών, η εμβολιαστική ανταπόκριση μετά βίας ξεπερνά το 60%, ενώ σύμφωνα με την Καθημερινή στις ηλικίες 65-69 έχει προσέλθει για εμβόλιο (ή έχει κλείσει ραντεβού) το 50%.

Το ποσοστό μεγαλώνει αισθητά στη δεκαετία 70 έως 80, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 70-74 το ίδιο ποσοστό ανεβαίνει στο 57% και στους 75-79 “εκτοξεύεται” στο 75%.

Στους 80-84 το ποσοστό ανέρχεται στο 63%, ενώ στους 85 και άνω φτάνει το 62%.

Αν κάποιος υπολογίσει τον συνολικό μέσο όρο των πολιτών από 60 ετών και πάνω που είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, θα διαπιστώσει πως ανέρχεται στο 60%.

Υ.Γ. Αυτό που δεν δείχνουν τα στοιχεία και θα επρεπε να χειριστεί καλύτερα η επιτροπή εμβολιασμού είναι η περίπτωση ατόμων μεγάλης ηλικίας που για λόγους υγείας δεν μπορούν να μετακινηθούν εκτός οικίας για να κάνουν το εμβολιο ενώ και πολλοί που μετακινούνται έστω και με δυσκολία, δεν μπορούν πάλι γιατί το κέντρο εμβολισμου είναι αρκετά μακριά και είναι αδύνατον να κάνουν την συγκεκριμένη διαδρομή λόγω της κατάστασης της υγείας τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.