Αποκάλυψη Κοτζιά: Ο Σημίτης έκανε μυστικές συμφωνίες με σκέτο το όνομα «Μακεδονία»

Ο Νίκος Κοτζιάς με ανάρτησή του στο Facebook ράπισε ηχηρά σημιτικούς και νεοσημιτικούς που ισχυρίζονται ότι η εξωτερική του πολιτική και η Συμφωνία των Πρεσπών «ήταν απότοκος της ίδιας φιλοσοφίας που οδήγησε στο Ελσίνκι», δηλαδή ήταν στο «Πνεύμα Σημίτη».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι ο Κώστας Σημίτης έκανε μυστικές συμφωνίες με τρίτους για αναγνώριση της τότε ΠΓΔΜ με το όνομα σκέτο «Μακεδονία».

Πολύ ηχηρά και αυστηρά ο Νίκος Κοτζιάς έγραψε:

«Προσπαθούν οι αμέτοχοι να ξεφτιλίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίζοντας την ότι βρίσκεται στο “Πνεύμα του Σημίτη” που τις κατήγγειλε.

»Που εξαπατούσε βουλευτές ΠΑΣΟΚ για Μακεδονικό λέγοντας τους συνειδητά ψέματα.

»Που έκανε μυστικές συμφωνίες με τρίτους για ονομασία της γείτονας με σκέτο “Μακεδονία” και όλα τα παράγωγα.

»Ας διαβάσουν επιτέλους την “Λογική της Λύσης” μπας και μάθουν πως φτάσαμε στη Συμφωνία (ως προς τις αθλιότητες Σημίτη στο θέμα τους συνιστώ τις σελίδες 536-553)».

Νωρίτερα την Παρασκευή ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Κώστα Σημίτη, ο Νίκος Μπίστης, για τον οποίο υπάρχει μεγάλη απορία γιατί τον ανέχεται ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε σε άρθρο του στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία εξωτερική πολιτική του… πνεύματος Σημίτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπίστης, θέλοντας να υπερασπιστεί τον Κώστα Σημίτη απέναντι στον Κώστα Καραμανλή, έγραψε μεταξύ άλλων:

«Ο Κώστας Σημίτης έδωσε στο κείμενο του την εικόνα της συνεκτικής και με σχέδιο επιτυχημένης εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε και καταγράφηκε στο Ελσίνκι. Νομίζω ότι μένει κάτι ακόμα. Όχι για το μακρινό 2000 αλλά για το κοντινό 2018.

»Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν απότοκος της ίδιας φιλοσοφίας που οδήγησε στο Ελσίνκι.

»Ευτύχησε μάλιστα σε αντίθεση με το Ελσίνκι να ευοδωθεί στο σύνολο της παρά τη λυσσαλέα και πάλι αντίδραση της ΝΔ και του πολύχρωμου εθνικιστικού μετώπου.

»Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο που θεωρώ μαζί με άλλους ότι η φυσιολογική θέση του -παρά τις άλλες διαφορές του με την τότε κυβέρνηση- ήταν δίπλα στην χρήσιμη και εμβληματική αυτή συμφωνία».

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ικανοποιημένος με αυτόν τον απολογητή του Κώστα Σημίτη;

Η πολιτική Τσίπρα και Κοτζιά ήταν πολιτική Σημίτη;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.