Ποιος είναι ο «εφιάλτης» στον ΣΥΡΙΖΑ;

Η κατάσταση εχθές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣυΡιζΑ πήρε άγρια τροπή όταν ο Κουρουμπλής κατηγόρησε τον Πάνο Σκουρλέτη για την κάκιστη επίδοση του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο τέως γραμματέας, Πάνος Σκουρλέτης όμως, εξαπέλυσε μία βόμβα: Ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είχε διαφωνήσει με τις ταυτόχρονες κάλπες για Ευρωβουλή και δήμους (!!)

Ο ισχυρισμός αυτός είναι μία πραγματική βόμβα. Διότι έχουμε αποκαλύψει πως η απόφαση διενέργειας ευρωεκλογών μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών ήταν ένα έγκλημα εκ προμελέτης ή μία επίδειξη απύθμενης βλακείας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά στην πολιτική, η βλακεία είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Και από τη στιγμή που ο Σκουρλέτης εξαπολύει αυτή την βόμβα, πρέπει ο ΣυΡιζΑ να ψάξει και να βρει ποιος είχε την φαεινή ιδέα να κάνει τις ευρωεκλογές την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών. Εκεί θα αποκαλυφθούν πολλά.

Δείτε τι γράφαμε για το θέμα:

Το στοιχείο όμως που ευθύνεται για αυτή την τεράστια διαφορά, που ούτως ή άλλως θα υπήρχε απλά δεν θα ήταν σε τέτοιο επίπεδο, είναι ένα στρατηγικό λάθος. Ένα ολέθριο λάθος. Και αυτό έχει να κάνει με την απόφαση να γίνουν οι ευρωεκλογές την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να υπάρξει αυξημένη συμμετοχή και στις ευρωεκλογές. Έπειδή η κινητοποίηση των τοπικών αρχόντων και οι χιλιάδες υποψήφιοι, θα έφερναν συμμετοχή και στην ευρωκάλπη. Στο μυαλό του ΣυΡιζΑ λοιπόν, η μεγαλύτερη συμμετοχή θα ήταν ευεργετική για το κυβερνών κόμμα το οποίο αντιμετώπιζε ούτως ή άλλως πρόβλημα συσπείρωσης.
Εκεί ακριβώς ήταν το μεγάλο λάθος. Ένα λάθος που μπορούσαν να το είχαν υπολογίσει, εάν είχαν την στοιχειώδη επαφή με την κοινωνία. Ότι η πλειοψηφία των υποψηφίων στην τοπική αυτοδιοίκηση, ήταν προερχόμενοι σε συντριπτική πλειοψηφία από την Νέα Δημοκρατία και λιγότερο από το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣυΡιζΑ ούτως ή άλλως στα αυτοδιοικητικά δεν είχε παρουσία.
Εδώ και δεκαετίες η παρουσία του ήταν ισχνή. Η κινητοποίηση λοιπόν για τις αυτοδιοικητικές έγινε κυρίως από υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας η προερχόμενους από τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν λοιπόν απολύτως λογικό να προσελκύσουν ψηφοφόρους θετικούς προς τη Νέα Δημοκρατία και οπωσδήποτε αμυντικούς απέναντι στον ΣυΡιζΑ.
Αυτός ήταν ο λόγος που η διαφορά έλαβε τέτοιες διαστάσεις. Ένα στρατηγικό λάθος του ΣυΡιζΑ, που επαναλαμβάνουμε, έγινε λόγω της αποξένωσης που έχει από τα τεκταινόμενα και τον χάρτη της αυτοδιοίκησης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.