Μπακογιάννη: Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη το Πάσχα

Για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα ρωτήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. “Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη”, απάντησε η βουλευτής. Σε διευκρινιστική ερώτηση μάλιστα των δημοσιογράφων σχετικά με το αν θα μπορούμε να πάμε στα χωριά μας και οι υπόλοιποι, είπε: “Πρώτα ο Θεός ναι, θα μπορέσουμε να πάμε. Το να πάει κάποιος στο χωριό του και να ψήσει έξω, από το Καρπενήσι μέχρι την Κρήτη, δεν είναι πολύ ασφαλέστερο από το να μαζευτούμε δέκα άνθρωποι μέσα σε ένα κλειστό σπίτι στην Αθήνα; Οτιδήποτε αφορά σε εξωτερική δράση είναι πολύ πιο υγιές”.

Όπως ανέφερε, ο κόσμος και οι νέοι δεν κρατιούνται και αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπολογίσουμε. “Δεν υπάρχει αλυσίδα να κρατήσεις τα παιδιά μέσα. Άρα ή βρίσκονται σπίτια ή βρίσκονται στον δρόμο” σημείωσε χαρακτηριστικά και έδωσε το παράδειγμα του πάρκου Ελευθερίας, που όπως είπε την Κυριακή ήταν γεμάτο με νέα παιδιά. “Με αυτά τα δεδομένα, η άποψή μου είναι ότι λελογισμένα και με μέτρα μπορούμε να ανοίξουμε και θα είμαστε ασφαλέστεροι. Δηλαδή για να το πω απλά. Το τραπεζάκι έξω θα μπει στη σωστή απόσταση, ο ένας από τον άλλον, άρα όταν θα κάθονται τα παιδιά έξω θα είναι ασφαλέστερα από το να κάθονται ο ένας πάνω στον άλλον”, τόνισε.

“Ό,τι και να πούμε στον κόσμο, ό,τι και να κάνουμε δεν κρατιέται. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι” συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως πρέπει να συνυπολογισθούν το κοινωνικό και ψυχολογικό κόστος.

“Προφανώς βήμα-βήμα, προφανώς με μέτρα, αλλά να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους αυτή την ανωμαλία να προσπαθήσουν λίγο να την βάλουν σε τάξη” κατέληξε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.