Πιέσεις στη Γεννηματά για δεξιά στροφή

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ως πρόσχημα για την οριστική εξόντωση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης”. Αυτή η δήλωση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, εντελώς δυσανάλογη προς το βάρος της. Και έδωσε αφορμή να βγουν μαχαίρια που ακονίζονταν καιρό για να λάβει μια σαφή προειδοποίηση τι την περιμένει αν δεν εγκαταλείψει τη σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Την αρχή έκανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης ο οποίος δίνει φιλοκυβερνητικά διαπιστευτήρια ως σχολιαστής σε εκπομπή του Action 24.  Επειδή, όμως, δεν μπορούσε να περιμένει την επόμενη τηλεοπτική του εμφάνιση έκανε μια ανάρτηση – σχόλιο: «Το retweet της Φώφης Γεννήματα στον Αλέξη Τσίπρα».

Στην Χαριλάου Τρικούπη εκνευρίστηκαν διαπιστώνοντας πόσο παθιασμένη είναι η προσπάθεια να απαξιωθεί η αντιπολίτευση που κάνει η Γεννηματά ως εξυπηρέτηση στην ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκνευρισμός εκφράστηκε με παρέμβαση του στενού συνεργάτη της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου. «Από σένα δεν έχουμε παράπονο γιατί σε είχαμε πάρει από τη δεξιά στην οποία δίνεις τώρα εξετάσεις! Θα σε πάρουν όμως μην αγωνιάς, είναι τόσο χάλια που θα σε πάρουν, 4ος στο Επικρατείας τους είσαι!», έγραψε κάτω από την ανάρτηση Φλωρίδη ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ.

«Βλέπω ότι δεν κρατάς ούτε τα προσχήματα πλέον, αφού συντονίστηκες ως προς το περιεχόμενο, με όσα γράφουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ να του επιστρέφει τα πυρά: «Δεν κοιτάζεις που έχεις καταντήσει να είσαι από υπουργός του ΠΑΣΟΚ τρολ του Κυριάκου. Διαφέρεις νομίζεις από τον Ραγκούση και τον Μωραΐτη;».

Τη «γραμμή» του Γ. Φλωρίδη ακολούθησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης. «Ψάχνουμε γενικώς για συνωμοσιολόγους ενώ τους έχουμε μπροστά στα μάτια μας…η Πανδημία δεν δημιουργεί πραγματικά προβλήματα κατά την @FofiGennimata αλλά είναι ένα πρόσχημα δικό μας για να καταστρέψουμε τις μικρές επιχειρήσεις εις όφελος των μεγάλων..δηλ είναι όλα φτιαχτά», έγραψε σε ανάρτησή του.

«Κάθε επίθεση από τον κ. Γεωργιάδη είναι τιμή για εμάς», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης εξηγώντας: «Η Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντηση της με τους εκπροσώπους της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας είπε κάτι που επιβεβαιώνουν όλοι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων στις δημόσιες δηλώσεις τους προς την κυβέρνηση, καθώς και όλες οι μελέτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο μόνος που τα βρίσκει όλα καλά, είναι ο αρμόδιος Υπουργός της Ανάπτυξης, ο γνωστός αμετροεπής κ. Γεωργιάδης , ο οποίος για το μόνο που θα τον θυμούνται οι μικρομεσαίοι, είναι ότι τους ζήτησε να του παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.